Cum poti avea facturile mai mici cu 20% chiar de azi. Ce sa faci ca sa nu mai arunci cu banii pe fereastra

Autor: L.S.
Actualizat: 02 sep 2020, 10:15

Românii plătesc prea mult, iar acum, o campanie de informare a consumatorilor organizată de Comisia Europeană ne arată cum putem face economii considerabile când vine vorba de energia electrică

Comisia European, împreună cu Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), a lansat o campanie de informare prin care le dezvăluie românilor cum pot cheltui mai puțin pe factura la energie electrică.

De la felul în care spălăm până la cel în care gătim, în mai toate activitățile gospodărești putem găsi o sursă a risipei.

Primul aspect este temperatura casei, a cărei valoare optimă este în intervalul 10-21 de grade.

Astfel, centrala termică ar trebui să fie întreținută regulat, iar iarna termostatul ar trebui setat la 21 de grade. Vara, geamurile casei ar trebui să fie închise, pentru a evita suprasolicitarea instalației de aer condiționat. Toate acestea pot aduce o reducere a costurilor cu 20%.

Spălați multe rufe? Dacă veți folosi mașina de spălat doar la temperatura de 30 de grade aveți șansa de a mai economisi aproximativ 60 de lei pe an.

În plus, instalarea unui duș dotat cu regulator de debit și scurtarea duratei în care vă îmbăiați poate duce la economii majore, de până la câteva sute de lei pe an.

În bucătărie, temperatura optimă pentru frigider este de 4-6 grade, în timp ce nivelul optim pentru congelator este de -18 grade. În plus, este recomandată folosirea unui fierbător în locul plitei electrice pentru încălzirea apei, iar mașina de spălat vase ar trebui să funcționeze la o temperatură cât mai mică, reducerea acesteia cu 20 de grade aducând o reducere a facturii cu 30%.

În plus, indicat ar fi să folosim becuri economice, care ar mai aduce o economie de 60 de lei anual per bec. Și, foarte important, achiziționați cât mai multe prelungitoare cu întrerupător. Dacă scoatem din priză sau deconectăm prin intermediul prelungitoarelor dispozitivele electrice cât timp nu le folosim, vom mai adăuga 180 de lei anual.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un studiu pe această temă arată că românii pun garantarea unor preturi rezonabile pentru energie pe primul loc printre priorităţile Uniunii Energetice. Şapte din zece români consideră sporirea eficienţei energetice cu 20% până în 2020 ca fiind un obiectiv just, iar unul din zece consideră că această ţintă este prea modestă. Totodată, potrivit unei cercetări a Asociaţiei Agenţiilor de Reglementare în Energie din Europa (ACER), 11% dintre consumatorii români de energie sunt vulnerabili, adică au probleme cu plata facturii.

sursa: evz.ro

Citeste si: Se taie pensiile! Guvernul a ajuns la fundul sacului si va trebui sa le ia banii romanilor

Citeste si: Viorica Dancila, umilita in plina strada! Ce i s-a intamplat, zeci de persoane au vazut totul

Citeste si: Roxana s-a facut de ras: le-a aratat fanilor ce masina are! Nimeni nu se astepta la asta: e ieftina si veche