Aceasta activitate realizata pentru familie, prieteni si apropiati include retete care pot veni dintr-o mostenire cu valoare sentimentala sau pur si simplu sunt interpretari ale retetelor care atrag atentia. Chiar daca sunt retete traditionale sau poate unele cu specific international, acestea trebuie sa aiba in componenta pe langa ingrediente alese cu grija, si o cantitate insemnata de apreciere, consideratie si iubire fata de cei care le vor gusta.
Adunate din articole sau diverse surse inspirationale, propunerile de mancare romaneasca pentru masa de Paste sau Craciun se bucura de foarte multe cautare in fiecare an. Ideile de meniu sunt atent studiate si indiferent de locul in care veti opta sa petreceti sarbatorile, este important sa faceti alegeri gastronomice potrivite pentru toti membrii familiei.
Acestea trebuie sa impace gusturi diversificate, iar ideile de meniu pot fi uneori niste subiecte arzatoare. Traditionale sau nu, ele trebuie sa fie gustoase, aspectuoase si nu in ultimul rand, pe placul familiei si al oaspetilor pe care ii asteptati la masa.
Dar, care sunt pasii pe care trebuie sa urmezi pentru a alcatui un meniu delicios?
Gasirea ideilor care sa placa tuturor membrilor familiei poate fi o incercare si totusi, nu trebuie data la o parte. Asta inseamna atentie si dedicare fata de cei dragi si totodata implicare fata de ce presupune sarbatoarea, cel putin din punct de vedere culinar.
Asadar, pentru a compune un meniu apetisant pe care sa-l savurati cu placere si bucurie in compania celor dragi, ai nevoie de cateva sfaturi utile, dupa cum urmeaza:
-
Organizeaza-te eficient si pune in aplicare un plan bine stabilit. Odata ce ai planificat totul in amanunt vei reusi sa te adaptezi cu mult mai multa usurinta situatiilor ce se pot ivi pe parcus. Astfel, nu vei pica in haosul specific perioadei si in acelasi timp te poti orienta foarte simplu catre lucrurile sau activitatile propuse, fara sa te stresezi prea mult.
-
Stabileste meniul si discuta cu membrii familiei tale ce ati vrea sa savurati in aceste zile de sarbatoare. Bucate traditionale sau adapate in functie de gusturi, cine spune ca retetele tale nu pot fi wow, mai ales daca ai surse inspirationale care sa te incante pana la ultimul simt? Cozonacii, pasca, drobul sau friptura de miel pot arata cu adevarat spectaculos daca iti influentezi putin spiritul creativ si lasi imaginatia sa se confunde cu bucuria gatitului.
-
Mergi la cumparaturi cu lista. Tine cont de cine vine la masa, cati membri vei avea de servit si nu uita ca marile lanturi de magazine vor fi deschise si ulterior. Nu incerca sa te aglomerezi si evita sa cumperi compulsiv, oricat de mult te-ar tenta ofertele de la rafturi.
-
Incearca sa impaci gusturi diverse si orienteaza-te catre un meniu ceva mai special, mai ales daca sunt si copii la masa. Pentru ei trebuie sa ai bucate pregatite mai lejer, care nu includa ingrediente foarte grase ori cu extrem de mult zahar. De altfel, nu strica sa aplici aceeasi regula si pentru voi, caci sa preveni un eveniment neplacut e intotdeauna mai bine decat sa il combati.
-
Implicati-va cu totii, atribuind sarcini tuturor membrilor, in functie de varsta, disponibilitate, dar mai ales pentru a avea posibilitatea de a petrece timp de calitate impreuna. Gatitul poate fi distractiv si de ce nu, si antrenant?!
Sarbatorile se refera la timpul petrecut alaturi de familie si de cei dragi, inainte de orice. Momentul mesei este unul extrem de important in care se impartasesc idei, se fac planuri de viitor si de ce nu, se anunta oportun pentru vesti imbucuratoare. Dar nu uitati, ca mai presus de aspectele mercantile si gastronomice, bucuria revederii este mai presus de orice si asta ar trebui sa dea tonul distractiei in aceste zile speciale.