Cum poţi face rost de banii de care ai nevoie cu strategii simple de economisire. 4 sfaturi geniale

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 16:14

Fiecare dintre noi îşi stabileşte anumite obiective financiare, însă, din diverse motive, ele nu sunt mereu atinse. Iată câteva strategii care chiar funcţionează, dacă nu te abaţi de la ele.

Nu este nici pe departe atât de greu pe cât pare să faci rost de banii de care ai nevoie pentru un anumit proiect personal sau pentru a-ţi cumpăra ceva de care chiar ai nevoie. Dacă pui în aplicare aceste strategii, vei reuşi să-ţi achiziţionezi mai repede decât crezi lucrul acela la care visai de mult. Iată sfaturile cu adevărat utile când vine vorba despre bani:

1.

Ce trebuie să ştii înainte să împrumuţi bani. E cel mai avantajos mod prin care poţi avea banii de care ai nevoie

Înainte să te pripeşti şi să faci un împrumut, este vital să te informezi în legătură cu toate condiţiile creditului. Verifică dobânda, timpul de returnare, dar şi informaţiile legate de depăşirea datei scandente.

Citeşte condiţiile acestui împrumut simplu şi rapid şi vei vedea că ai şi varianta unui credit fără dobândă.

Aşa cum poţi observa, nu ai nevoie de acte prea multe, iar banii ajung în timp record, pentru că totul se face online – după ce aplici pentru împrumut trebuie doar să mergi la bancomat să scoţi banii. În plus, nu contează dacă figurezi la Biroul de Credite sau dacă mai ai alte împrumuturi.

O altă variantă de împrumut este cardul de debit cu descoperire de cont la banca la care ai şi cardul şi vei primi posibilitatea de a retrage o sumă ce echivalează cu şase salarii sau trei pensii.

În cazul acesta, însă, vei plăti o dobândă, însă este mai mică decât în cazul unui card de credit.

2. Fă cumpărături în mod inteligent. Vei reuşi să faci economii substanţiale în felul acesta

Dacă ştii să faci cumpărături în mod inteligent, vei descoperi că în fiecare lună vei avea mai mulţi bani în buzunare fără să faci compromisuri şi fără să te lipseşti de lucruri de care ai nevoie.

Află unde sunt preţurile cele mai mici cu o simplă căutare pe internet, în prezent majoritatea magazinelor au şi site. Compară preţurile şi abia apoi mergi la cumpărături. Mai mult decât atât, dacă urmăreşti zi de zi paginile marilor magazine, vei fi la curent cu toate reducerile şi promoţiile şi vei putea cumpăra cu aceeaşi bani mai multe lucruri. Nu uita că la magazinele de cartier preţurile sunt mai mari, aşa că e bine să le eviţi pe cât posibil.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie şi nici lucruri pe care nu le foloseşti

Îţi propunem un exerciţiu simplu – adună tot ce nu foloseşti din casă şi calculează câţi bani ai cheltuit pe toate.

Cam mult, nu-i aşa? Sunt bani aruncaţi pe fereastră şi indiferent ce promoţie ai găsit, dacă nu ai nevoie de acel lucru, cel mai bine ar fi să nu-l cumperi. Ţine minte acest sfat şi când vine vorba despre mâncare, ţara noastră se situează în topul ţărilor europene în ceea ce prveşte risipa alimentară. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie, pentru că rişti ca alimentele să ajungă la gunoi.

4. Fă-ţi un obicei din a pune deoparte lunar o anumită sumă, oricât de mică

Pune în fiecare lună deoparte o anumită sumă. Indiferent cât este de mică, e bine să ştii că ai pe ce să te bazezi în zilele negre. Chiar dacă sunt 10 lei, chiar daca sunt 100, cert este că îţi vor fi de mare ajutor la un moment dat. Când primeşti salariul, dă deoparte banii pe care vrei să-i economiseşti şi comportă-te de parcă nici nu i-ai avea. Vei vedea că de la lună la luna suma se va rotunji, iar tu te vei simţi mult mai bine, ştiind că ai o mică rezervă.

Sursa foto: Shutterstock

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.