Cum poți găti un avocado rapid și sănătos? 4 rețete simple cu avocado

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 nov 2023, 03:15

Avocado este unul dintre cele mai apreciate fructe de către nutriționiști, mai ales pentru valorile sale nutritive.

Sursa: https://pixabay.com/

Avocado este unul dintre cele mai apreciate fructe de către nutriționiști, mai ales pentru valorile sale nutritive, dar și pentru beneficiile sale asupra organismului.

Nutriționiștii recomandă consumul cât mai des al fructului de avocado, mai ales pentru beneficiile sale asupra organismului. Iată patru rețete cu avocado pe care le poți prepara la tine acasă, simplu și rapid.

Care sunt beneficiile fructului de avocado

Avocado, pe numele său real Persea americana, este un arbore originar din Mexic, al cărui fruct, pe care îl cunoaștem mult mai bine, este comestibil.

Are o formă sferică, fiind asemănător cu o pară, are coaja verde închis, consistența este untoasă, iar la interior are un sâmbure lemnos. Gustul său, atunci când este copt, este o combinație între unt, nuci, arome ierboase și pământoase.

Citește și: Rețeta de balmoș: Iată cum se prepară mâncarea tradițională bucovineană care a pus rețelele sociale pe jar în ultima perioadă

Avocado a devenit preferatul nutriționiștilor, care știu bine ce vorbesc atunci când îl recomandă: acest fruct, utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

100 grame de avocado (sau jumătate de avocado) conține (1): 160 kcal, 15 g lipide, 8.5

g carbohidrați, 3.3 g fibre.

4 rețete simple cu avocado

Iată 4 rețete simple cu avocado pe care le poți prepara la tine acasă. Sunt ușor de realizat, sănătoase și foarte gustoase.

Toast cu avocado și ouă ochiuri

Ingrediente:

- felii de pâine toast

- brânză proaspătă de vaci

- avocado

- zeamă de lămâie

- ouă ochiuri

- rucola

Mod de preparare:

Apoi, ungeți feliile cu brânză proaspătă de vaci. Presărați deasupra frunzele de rucola spălate și bine scurse.

Curățați avocado și feliați-l, apoi stropiți-l cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu se oxida și adăugați feliile de avocado peste feliile de pâine toast, tartinate cu brânză și presărate cu rucola.

Separat, prăjiți două ochiuri pe care le așezați deasupra avocadoului pus pe feliile de pâine.

Citește și: Pui cu smântână la cuptor, rețeta perfectă pentru un prânz delicios. Ce să faci ca sosul să iasă cremos

Guacamole

Ingrediente:

- 2 avocado coapte

- 1 ceapa mica

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

- 1-2 roșii

- 1 linguriță zeama de lămâie

- sare

- piper

Mod de preparare:

Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele. Scoateți cu lingura pulpa de avocado pe care o așezați într-un castron și o pasați cu furculița. Separat, tocați roșiile și ceapa mărunt, apoi adăugați-le peste pasta de avocado. Stropiți totul cu zeama de lămâie și amestecați. Potriviți de sare și piper și serviți guacamole cu chipsuri din mălai, tradițional mexicane.

Salată Cobb cu ou şi carne de pui

Ingrediente:

- o roșie mare

- avocado

- piept de pui

- un castravete mare

- un ardei dulce

- 2 ouă

- ulei de măsline     

- sare, piper după gust

Mod de preparare:

Pregătiți pieptul de pui la grill cu puțin ulei de măsline. Potriviți-l de sare și piper.

Separat fierbeți ouăle tari, timp de 10-12 minute.

Iar restul ingredientelor le tăiați cuburi, de preferat de aceleași dimensiuni, pe care le puneți într-un castron mare. La fel și cu ouăle fierte și cu pieptul de pui.

Adăugați sare și piper, iar la final puneți puțin ulei de măsline și amestecați.

Sandviș cu avocado și roșii

Ingrediente:

- 1 bagheta mica integrala cu semințe

- 1 avocado

- 2 lingurițe suc de lămâie

- sare si piper

- 2 oua fierte tari

- 4 felii brânză cheddar

- 1 roșie medie

 Mod de preparare:

Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele. Scoateți cu lingura pulpa de avocado pe care o așezați într-un castron și o pasați cu furculița. Adăugați după gust sare, piper și zeamă de lămâie. Separat tăiați bagheta pe lungime, în două părți egale și ungeți ambele părți cu pasta de avocado.

Fierbeți ouăle tari, timp de 10-12 minute. Așteptați să se răcească și le tăiați rondele. Așezați ouăle pe una din felii. Adăugați brânză cheddar. Tăiați o roșie rondele, pe care o adăugați deasupra brânzei cheddar. Puneți deasupra cealaltă felie unsă cu pasta de avocado și gata sandvișul.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.