Cum poti intra in lumea virtuala cu ajutorul unor ochelari speciali si al smartphon-ului!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:16

Filmele stiintifico-fantastice au devenit realitate! Nu-i nicio gluma, cu ajutorul unor ochelari speciali si ai unui smartphone putem intra pur si simplu in lumea virtuala.

Este inventia unui tânar genial care face deja senzatie în Occident. Va intrebati la ce se uita tinerii care probeaza ochelarii- minune? Ce minunatie li se arata in fata ochilor prin acest dispozitiv la care se ataseaza telefonul mobil? Orice ar fi, rezultatul pare spectaculos.

„Suntem foarte, foarte impresionati de ce vedem aici. Nu se compara cu nimic din ce am vazut pana acum cu aceasta metoda de realitate virtuala cu ajutorul unui telefon mobil!”, spun tinerii incantati.„

Dupa 6 luni de munca intensiva, proiectul<> este aproape terminat”, ne spune cel care a creat aceasta... noua realitate.

Un tanar este pe cale sa revolutioneze lumea cibernetica. Minunatia pe care a inventat-o poate transforma un smartphone intr-un proiector de realitate virtuala… Liviu Berechet Antoni, un tanar roman de numai 26 de ani care are in spate un palmares de invidiat.
Este stabilit de 3 ani in Londra si este pasionat de tehnologia moderna. S-a intors acasa pentru cateva zile ca sa ne arate proiectul minune, cunoscut in intreaga lume: „Este un proiect care iti permite sa-ti transformi telefonul mobil intr-un dispozitiv pentru realitate virtuala”. In esenta, acesti ochelari ne introduc intr-o alta lume. Una virtuala. Asta inseamna ca puteti sta acasa pe fotoliu iar acest dispozitiv la care atasati un smartphone ,va duce in locuri unde doar ati visat sa ajungeti.
Mai mult, pe langa experienta jocurilor virtuale, puteti vedea filme la 360 de grade, dar si fotografii panoramice. Sau va puteti plimba prin muzee din intreaga lume.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In afara de lentile si suruburi, acest dispozitiv este realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Da! Chiar asa!  Aceasta metoda iti poate oferi realizarea unui obiect solid, exact la dimensiunile la care a fost  proiectat cu ajutorul calculatorului:„Partea misto este ca in afara de lentile, e printat 3D.

Asa ca, daca ti-ar placea sa ti-l modelezi tu sau sa-ti schimbi designul, poti sa-l facti tu mai confortabil”, o spune chiar Liviu.

Astfel de proiecte pot fi sustinute de Uniunea Europeana care ofera fonduri pentru orice tanar aflat la inceput de drum. 
„Tot ce inseamna cheltuieli pe cercetare dezvoltare-inovare, se poate finanta printr-un program numit Orizont 2020, se acceseaza direct de la Bruxelles”, afirma Petru Luhan. „Se pot depune proiecte cu valoare de la 500.000

pana la 18 milioane de euro”. O veste buna pentru cercetatorii romani, care vor putea sa-si urmeze astfel vi >este aproape terminat”, ne spune cel care a creat aceasta... noua realitate.

Un tanar este pe cale sa revolutioneze lumea cibernetica. Minunatia pe care a inventat-o poate transforma un smartphone intr-un proiector de realitate virtuala… Liviu Berechet Antoni, un tanar roman de numai 26 de ani care are in spate un palmares de invidiat.
Este stabilit de 3 ani in Londra si este pasionat de tehnologia moderna. S-a intors acasa pentru cateva zile ca sa ne arate proiectul minune, cunoscut in intreaga lume: „Este un proiect care iti permite sa-ti transformi telefonul mobil intr-un dispozitiv pentru realitate virtuala”. In esenta, acesti ochelari ne introduc intr-o alta lume. Una virtuala. Asta inseamna ca puteti sta acasa pe fotoliu iar acest dispozitiv la care atasati un smartphone ,va duce in locuri unde doar ati visat sa ajungeti. Mai mult, pe langa experienta jocurilor virtuale, puteti vedea filme la 360 de grade, dar si fotografii panoramice. Sau va puteti plimba prin muzee din intreaga lume.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In afara de lentile si suruburi, acest dispozitiv este realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Da! Chiar asa!  Aceasta metoda iti poate oferi realizarea unui obiect solid, exact la dimensiunile la care a fost  proiectat cu ajutorul calculatorului:„Partea misto este ca in afara de lentile, e printat 3D. Asa ca, daca ti-ar placea sa ti-l modelezi tu sau sa-ti schimbi designul, poti sa-l facti tu mai confortabil”, o spune chiar Liviu.

Astfel de proiecte pot fi sustinute de Uniunea Europeana care ofera fonduri pentru orice tanar aflat la inceput de drum. 
„Tot ce inseamna cheltuieli pe cercetare dezvoltare-inovare, se poate finanta printr-un program numit Orizont 2020, se acceseaza direct de la Bruxelles”, afirma Petru Luhan. „Se pot depune proiecte cu valoare de la 500.000 pana la 18 milioane de euro”. O veste buna pentru cercetatorii romani, care vor putea sa-si urmeze astfel visurile.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.