Cum poți obține Certificatul COVID. Durează doar câteva momente

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 03 aug 2022, 02:10

Certificat Covid 

Sursa: STS

Ratele de infectare cresc în majoritatea zonelor, iar Timișoara a impus carantina totală. Majoritatea restricțiilor nu se aplică persoanelor cu Certificat Covid.

Ceea ce trebuie să știe toți cetățenii este că pot merge în continuare în cinematografe, teatre, restaurante și pot circula în perioada carantinei de noapte dacă au certificatul verde.

Dacă sunteți vaccinați, puteți obține certificatul verde Covid foarte ușor, în câteva momente.

Certificatul Covid se descarcă de pe site-ul certificat-covid.gov.ro. Pentru generarea certificatului de vaccinare se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea. 

"Putem elibera certificate pentru noi sau pentru membrii familiei, în dreapta sus se poate vedea câte certificate sunt în portofel. O persoană poate genera certificate pentru toți membrii familiei, inclusiv pentru copii. Când vom avea un certificat generat acesta va fi cu numele nostru, se validează și la Evidența Populației, ca toate datele să fie corecte", declara, la Digi24, purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirca.

Minorii sub 14 ani care vor să își descarce certificatul verde Covid trebuie să aibă obligatoriu acordul părinților, vor selecta că nu au 14 ani și vor introduce numele părintelui. Documentele pot fi generate și în limba engleză.

Cei 8 pași simpli pentru a obține certificatul verde Covid

  1. Vă autentificați pe baza unei adrese de e-mail.
  2. Dacă e-mail-ul este valid sistemul informatic trimite automat un link.
    După accesarea link-ului veți fi direcționați către pagina principală a platformei.
  3. Apăsați butonul verde „Certificat nou”.
  4. Alegeți tipul actului de identitate al persoanei care solicită un certificat verde Covid
  5. Completați datele necesare, precum codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit. Cetățenii străini vor selecta opțiunea „ Pașaport/Act de identitate
    și vor completa câmpurile care cuprind: „ Țara care a emis pașaportul ”, numărul „ pașaportului sau al cărții de identitate ”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi tipul de certificat ales.
  6. În funcție de categoria de certificat dorit, veți completa:

Pentru generarea certificatului de vaccinare  se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.

Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID  se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.

Pentru   generarea certificatului de testare  se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

    7. Apăsați butonul „ Salvează ”, iar aplicația va înregistra cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

    8. În secțiunea „ Listă certificate ” veți putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

Citeste si: Florin Cîțu, avertisment dur pentru români: ”Valul patru este al celor care nu se vaccinează”

Cât timp sunt valabile certificatele verzi Covid 19

Cu ajutorul codului QR al certificatului Covid puteți călători fără restricții. 

Certificatele Covid 19 sunt valabile astfel:

- Certificatul de vaccinare, care se emite pentru persoanele vaccinate, este valabil până la 30 iunie 2022

- Certificatul de vindecare, emis pentru persoanele care au trecut prin boală, sunt valabile 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Covid 19, înegistrat în platforma informatică Corona-forms

- Certificatul de testare, emis pentru persoanele care se testează pentru Covid 19, este valabil 24 sau 72 de ore de la efectuarea testului pentru Covid 19, în funcție de tipul de test efectuat

Citeste si: O mare țară europeană relaxează restricțiile pentru unii proprietari de baruri și restaurante. Iată despre ce țară este vorba

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.