Cum poti obtine o despagubire pentru intarziere avion wizz air

Author: Daniela Iliuta

Ca vacantele sunt cea mai buna rasplata dupa un an greu de munca, nu poate fi contestat, insa undeva intre generatia X si generatia Z, calatoriile au devenit un mod de viata mai degraba decat un prilej unic in an pentru relaxare.

Milenialii sunt prin definitie relaxati si dornici de cunoastere, unii chiar nomazi intr-o nesfarsita cautare de noi experiente, de aceea si pietele de profil au venit, de la un an la altul, cu oferte care mai de care mai imbietoare pentru a satisface cererea si cu preturi mici, mici, mici, de-ti tot vine sa zbori pana la capatul lumii si-napoi, cu toate escalele. Si uite-asa, ne-inghesuim cu totii sa ne luam bilete, bucurandu-ne de orice experienta ne asteapta la capatul drumului si uitand ca si drumul in sine este important. Pana la urma, ce mai conteaza ca am plecat cu 2 ore mai tarziu, daca la destinatie ne vom desfata intr-o alta cultura?

Dar conteaza, asa cum conteaza si sa ne cerem drepturile, atunci cand acestea exista. Insa cati dintre noi au solicitat vreodata o despagubire pentru un zbor cu avionul anulat? Sau cati dintre noi stiu ca este posibil in egala masura sa primim compensatie wizz air? Imi vine greu sa imi explic acest cult al capului plecat, mai ales pentru un popor care altminteri este mai degraba vocal, de aceea tind sa cred ca fenomenul se explica printr-o lipsa acuta de informare.

Eu insumi n-as fi stiut cate drepturi avem in calitate de calatori, daca nu ajungeam intamplator pe airclaim. Ce conteaza daca biletul a costat 40 de euro sau 600? Achizitionarea unui bilet implica obligatii nu doar din partea cumparatorului, ci si din partea companiei care il comercializeaza, de aceea este bine sa ne informam cu atentie si mai ales, sa avem mereu in vedere faptul ca, orice ban recuperat cu titlul de despagubire wizz air poate fi ulterior reinvestit tot in calatorii.

Si, mai important, sa nu uitam ca orice luare de atitudine, in orice domeniu, poate duce la imbunatatirea semnificativa a calitatii serviciilor. In fond, nimeni nu vrea sa plateasca despagubiri la nesfarsit, nu?

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.