Cum poți obține până la 10 milioane de lei prin programul IMM Invest Plus 2022. Condiții de accesare a banilor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 iun 2023, 01:50

Interprinderile mici și mijlocii pot beneficia de mai multe programe

Sursa: pexels

Interprinderile mici și mijlocii (IMM) pot beneficia de mai multe programe pentru afacerile lor, ramuri ale programului IMM Invest Plus.

Înscrierile au început deja, iar programele la care interprinderile mici și mijlocii pot beneficia de ajutor pentru afacerile lor sunt IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct și Innovation, valabile până la sfârșitul anului 2022.

Citeste si: IMM-urile vor primi granturi în valoare de 400 de milioane de euro. Măsura a fost aprobată de către Guvern

Cum pot accesa resursele interprinderile mici și mijlocii

Întreprinzătorii pot accesa platforma www. imminvest.ro pentru a se înscrie și a accesa fondurile puse la dispoziție cu ajutorul programului IMM Invest Plus, care cuprinde și următoarele ramuri:  IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest.

Acestea ajutoare de stat vor fi oferite sub formă de de garanţii pentru împrumuturi şi granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum şi comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor

fi subvenţionate pe o perioadă de până la 12 luni. Aceste programe IMM Invest Plus sunt gândite pentru a acorda celor de dețin interprinderi mici și mijlocii garanții de stat pentru a obține finanțare de la bănci pentru dezvoltarea afacerilor proprii.

„Astfel, începând de luni, 12 septembrie 2022, antreprenorii sunt invitați să se înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM INVEST PLUS, utilizând oricare din componentele sale: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST. 

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi și granturi   ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni”, scrie în ordonanță.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Marcel Boloș susține că „situația economică a României este în afara oricărui pericol”. Guvernul și-a îndeplinit responsabilitățile pentru primele luni ale lui 2022

Ce sume pot primi întreprinzătorii

Scema de ajutor de stat, potrivit prevederilor Cadrului temporar, pot fi accesate până la sfârșitul anului 2022, mai exact până la data de 31 decembrie 2022.

Sunt în plan finanțări de maximum 10 milioane de lei pentru proiectele de investiţii/beneficiar, unde durata de finanțare va fi de 72 de luni şi de maximum 5 milioane pentru capital de lucru, unde durata de finanțare va fi de 36 de luni.

Ajutoarele de stat pot ajunge până la 500.000 euro/întreprindere, cu excepţia domeniului producţiei primare de produse agricole, unde beneficiarii pot primi până la 62.000

euro/întreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii şi pescuitului.

Citeste si: Este oficial: Ajutor în valoare de 5000 de euro oferit de statul român. Listele beneficiarilor au fost deja publicate

Surse: avocatnet.ro, dezvaluirea.ro