Cum poți obține peste 30.000 de lei pentru copilul tău. Trebuie respectată o singură condiție esențială

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 10 oct 2023, 11:03

Se oferă bani pentru adolescenți

Sursa: Arhivă

Adolescenții în vârstă de 18 ani pot beneficia de peste 30.000 de lei cu ajutorul progamului Junior Centenar. Ce trebuie să știi înainte de a accesa acest program.

Programul Junior Centenar are ca scop asigurarea unei sume de bani importante după majorat. Singura condiție este ca părinții să contribuie cu o anumită sumă în fiecare an.

Cei ce au împlinit vârsta de 18 ani pot beneficia de o sumă considerabilă de bani

Părinții trebuie să se gândească extrem de bine la acest pas, ei fiind nevoiți să contribuie în fiecare an cu o anumită sumă de bani.

La aceasta sumă de bani se vor adăuga și banii oferiți de stat. Copilul se va putea bucura de bani abia după vârsta majoratului.

Citește și: Vești bune pentru români! Ce trebuie să faci pentru a primi 400 de lei de la stat în luna octombrie

În urma unor studii efectuate de anumiți economiști, această variantă ar fi mai bună decât varianta unui depozit bancar. În momentul în care părinții depun anual suma de 1200 de lei, vor primi din partea statului și suma

de 600 de lei. Dobânda este de 3%, iar la vârsta majoratului, copilul ar putea ajunge la suma de 30.000 de lei.

Citește și: Se dau 250 de lei de la stat de persoană! Cine sunt românii care vor beneficia de bani în octombrie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“În funcţie de vârsta copilului, o să vedem că randamentul anual începe de la 6 şi ceva la sută pentru un copil abia născut, pe măsură ce începem mai târziu, copilul are 7 ani, randamentele ajung la 8%, ceea ce nu e rău deloc şi pentru copiii mai mari, deja ne apropiem de 12,13%”, explică Adrian Asoltanie, consultant financiar, potrivit Observatornews.ro.

Banii pot fi ridicați după vârsta majoratului

Singura problemă întâmpinată o reprezintă numărul mic de persoane care cunosc acest program. Mulți susține că nu știau de existența acestui program, iar alții sunt sceptici în ceea ce-l privește.

Citește și: „Bonus pentru cei care au contribuit peste stagiul de cotizare!” Șeful Casei de Pensii a transmis că pensionarii vor primi bani în plus dacă depășesc vechimea standard în muncă

Diferența dintre deschiderea unui cont de economii la bancă și Programul Junior Centenar o face impozitul de 10% către stat în cazul băncilor. Banii pot fi accesați doar în momentul în care adolescentul a trecut de vârsta majoratului.

Citește și: Cât vom plăti în această iarnă pe facturile la energie: „Să avem cel puțin această iarnă și iarna viitoare cât mai liniștite”

“Un avantaj la acest cont Junior este că nu se impozitează sumele retrase din aceste conturi. Este un cont unic şi e cel mai bine să depui lunar, 100 de lei este o sumă mică, înseamnă jumătate din alocaţia copilului”,  declară Irina Chiţu, profesor în educaţie financiară, potrivit sursei menționate anterior.