Programul Junior Centenar are ca scop asigurarea unei sume de bani importante după majorat. Singura condiție este ca părinții să contribuie cu o anumită sumă în fiecare an.
Cei ce au împlinit vârsta de 18 ani pot beneficia de o sumă considerabilă de bani
Părinții trebuie să se gândească extrem de bine la acest pas, ei fiind nevoiți să contribuie în fiecare an cu o anumită sumă de bani.
Citește și: Vești bune pentru români! Ce trebuie să faci pentru a primi 400 de lei de la stat în luna octombrie
În urma unor studii efectuate de anumiți economiști, această variantă ar fi mai bună decât varianta unui depozit bancar. În momentul în care părinții depun anual suma de 1200 de lei, vor primi din partea statului și suma de 600 de lei. Dobânda este de 3%, iar la vârsta majoratului, copilul ar putea ajunge la suma de 30.000 de lei.
Citește și: Se dau 250 de lei de la stat de persoană! Cine sunt românii care vor beneficia de bani în octombrie
“În funcţie de vârsta copilului, o să vedem că randamentul anual începe de la 6 şi ceva la sută pentru un copil abia născut, pe măsură ce începem mai târziu, copilul are 7 ani, randamentele ajung la 8%, ceea ce nu e rău deloc şi pentru copiii mai mari, deja ne apropiem de 12,13%”, explică Adrian Asoltanie, consultant financiar, potrivit Observatornews.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Banii pot fi ridicați după vârsta majoratului
Singura problemă întâmpinată o reprezintă numărul mic de persoane care cunosc acest program. Mulți susține că nu știau de existența acestui program, iar alții sunt sceptici în ceea ce-l privește.
Diferența dintre deschiderea unui cont de economii la bancă și Programul Junior Centenar o face impozitul de 10% către stat în cazul băncilor. Banii pot fi accesați doar în momentul în care adolescentul a trecut de vârsta majoratului.
“Un avantaj la acest cont Junior este că nu se impozitează sumele retrase din aceste conturi. Este un cont unic şi e cel mai bine să depui lunar, 100 de lei este o sumă mică, înseamnă jumătate din alocaţia copilului”, declară Irina Chiţu, profesor în educaţie financiară, potrivit sursei menționate anterior.