Cum poti sa prelungesti durata de viata a celui mai folosit gadget din lume

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 13:18

Bateria care te lasa dupa cateva ore, zgarieturile si viteza redusa de functionare sunt cele mai intalnite preocupari ale posesorilor de smartphone-uri.

Noi te invatam ce sa faci ca sa nu ai de-a face cu aceste lucruri:

Smartphone-urile sunt, incontestabil, un gadget indispensabil pentru orice persoana. Esti la curent, in timp real, cu tot ce se intampla in lume, socializezi si tii legatura cu apropiatii mai simplu ca niciodata. Insa cand telefonul tau incepe sa se miste greu, bateria se termina cand ti-e lumea mai draga si carcasa se deterioreaza, incepi sa te gandesti tot mai serios sa il schimbi.

Daca stii cum sa il pastrezi ca nou mai mult timp si in stare perfecta de functionare, vei salva timp si bani. Iata ce poti face:

Solutia pentru a-i pastra carcasa intacta si pentru a-l personaliza intr-un mod cool

Oricui i s-a intamplat sa isi scape telefonul pe jos. Cei mai putin norocosi s-au ales cu ecranul spart sau si-au stricat complet smartphone-ul. Nici zgarieturile nu sunt insa de ignorat.

Ele scad valoarea telefonului tau si il fac sa arate mult mai vechi decat este de fapt. Daca vrei sa il protejezi mai bine si sa ii dai o nota personala, cu siguranta te vor cuceri aceste huse de telefoane, care arata atat de bine incat iti transforma telefonul intr-un accesoriu cool si de invidiat, care va atrage atentia tuturor cunoscutilor. Dupa cum vezi pe site, preturile sunt pentru toate buzunarele, iar modelele nu se gasesc in magazinele obisnuite.
De asemenea, nu uita de folia de protectie pentru ecran. Aceasta il va proteja de zgarieturi si nu te incomodeaza cu nimic cand utilizezi telefonul.

Nu ignora update-urile de software

Indiferent ca folosesti sistemul de operare iOS sau Android, update-urile de software iti imbunatatesc, negresit, performanta telefonului. Asta pentru ca cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare solutioneaza unele bug-uri care iti incetinesc telefonul sau iti mananca spatiul de memorie.

Fii la curent cu ultimele update-uri, verifica daca sunt compatibile cu telefonul tau si instaleaza-le.

Dezinstaleaza toate aplicatiile pe care nu le folosesti

Avem cu totii in telefon aplicatii pe care le-am instalat din curiozitate sau care nu ne-au placut si pe care nu le mai folosim deloc. Poate este acea aplicatie pentru camera foto, care nu facea poze la fel de bune pe cat te asteptai, sau acel joc care nu ti s-a parut foarte distractiv.

Chiar si cand nu le folosesti, aceste aplicatii iti consuma bateria mai rapid, pentru ca ruleaza din cand in cand in background. Unele telefoane vin cu aplicatii deja instalate, pe care nu le poti sterge. Daca acestea iti consuma prea multe resurse, o solutie este sa le dezactivezi din meniul de setari.

Mentine ecranul principal cat mai ordonat

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In

functie de modelul de telefon, unele aplicatii abia instalate iti creeaza un icon si pe ecranul principal. Cand ai ecranul plin de aplicatii si widget-uri, telefonul tau va functiona mai incet, pentru ca porneste de la premisa ca aceste aplicatii sunt folosite des si lucreaza in plus pentru a le mentine in stand by, gata de pornire rapida atunci cand ai nevoie de ele. Curata-ti ecranul si pastreaza doar acele widget-uri care iti sunt cu adevarat folositoare si elimina toate aplicatiile de care nu ai nevoie sa-ti fie mereu la indemana.

Metode alternative pentru a prelungi durata bateriei:

Dezactiveaza vibratiile. Aceasta optiune este extrem de utila atunci cand nu vrei sa iti sune telefonul in sedinte, la teatru sau in alte locuri care iti cer sa tii telefonul pe modul silentios. Insa vibratiile consuma mai multa baterie decat modul de ringtone, asa ca nu uita sa le dezactivezi atunci cand nu mai ai nevoie.

Redu luminozitatea ecranului. Luminozitatea afecteaza drastic durata bateriei, iar cand o tii la un nivel scazut, consumul de energie al telefonului se reduce semnificativ. In plus, o luminozitate scazuta este mai buna si pentru vederea ta, mai ales cand stai mult timp cu ochii in ecranul smartphone-ului.

Pastreaza-ti telefonul departe de sursele de caldura. Poate ai observat ca bateria te lasa mai repede cand telefonul se incalzeste. Asta pentru ca bateria lucreaza in plus pentru a raci componentele smartphone-ului si a mentine o temperatura in parametrii lui normali de functionare. De aceea, este important sa nu iti lasi telefonul expus razelor soarelui sau in apropierea surselor de caldura.

Incarca-ti telefonul doar atunci cand este nevoie. Capacitatea bateriei scade de fiecare data cand iti pui telefonul la incarcat. Probabil stii deja ca bateriile cu nichel au o durata de viata mai mare decat cele cu litiu. Daca ai o baterie pe litiu, este important sa iti pui telefonul la incarcat doar atunci cand este descarcata aproape complet si sa eviti sa o supraincarci, lasand incarcatorul conectat toata noaptea, o greseala pe care o facem multi.

Tu ce faci pentru a-ti pastra telefonul ca nou mai mult timp? Ai incercat vreuna dintre solutiile propuse de noi?

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Zoom Team