Cum poți să verifici câți ani de vechime ai acumulat în muncă pentru pensie. Modalitatea simplă

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 29 iul 2022, 11:25
Cum poți să verifici câți ani de vechime
Sursa: PixaBay

Modalitatea simplă de a verifica anii de vechime acumulați pentru pensie.

Românii care vor să afle informații despre anii de vechime acumulați în muncă o pot face foarte ușor. Acum, totul este doar la un click distanță. Iată, cum puteți face acest lucru fără a merge la casa de pensii!

Modalitatea simplă de a verifica anii de vechime.
[Sursa: PixaBay]

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se fac noi angajări pentru recalcularea pensiilor

Cum poți afla singur ce vechime în muncă ai acumulat

Orice salariat din România poate afla ce vechime în muncă a adunat pentru pensia de stat, și totul în doar câțiva pași simpli!

Dacă vrei să afli singur ce vechime în muncă ai acumulat, poți să-ți faci cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și să urmezi câțiva pași.

"Mai intâi se completează un formular online, ce trebuie, ulterior, tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii. După această operțiune, ar trebui să primiți un e-mail cu parola contului, pe care îl veți putea, astfel, accesa.

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se modifică legea pensiilor. Ce categorie de salariați va sta în câmpul muncii cu doi ani în plus

Pasul 1. Autentificarea în contul de utilizator: se apasă butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se deschide o pagină, în care se introduce adresa de e-mail-ul și parola. Se apasă din nou pe „Autentificare”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Pasul 2. Odată intrat în cont, veți avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii, de unde se selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Pasul 3. În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”.

Pasul 4. Diferența este că în primul fișier se vizualizează situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent, iar în al doilea poate fi studiată situația anuală (fără detalii lunare).

Citeste si: Vești proaste pentru PENSIONARII cu venituri sub 1000 de lei. Situația este dramatică în România. Ce se întâmplă cu pensiile românilor?

Pasul 5. După ce ați solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie așteptate câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău. Veți primi un e-mail de notificare și veți putea descărca raportul în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP.", potrivit dcbusiness.ro.