Cum poți scăpa de furnici, dacă acestea au ajuns în interiorul casei

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 23 iul 2022, 09:45

Puteți scăpa de furnicile din interiorul casei, cu ajutorul unor metode simple și rapide. Noi vă învățăm cum trebuie să procedați.

Dacă ați descoperit că aveți furnici în casă sau în apartament, nu vă grăbiți să cumpărați tot felul de soluții toxice din magazine. Puteți scăpa de aceste insecte și cu metode naturale. 

Cea mai simplă soluție împotriva furnicilor

Odată cu venirea primăverii și a temperaturilor mai ridicate, încep să apară și supărătoarele insecte. Printre acestea se numără și furnicile. 

Dacă rămân afară, nu ar fi o problemă pentru nimeni.

Din păcate însă, micile insecte se pot strecura cu ușurință și în interiorul casei. 

În cazul în care vă confruntați cu această problemă, noi vă învățăm cum să scăpați de furnici, simplu și rapid. 

Cea mai folosită metodă este momeala din zahăr și borax. Se știe că furnicile adoră zahărul și sunt atrase de el. Amestecul cu borax va transforma zahărul într-o soluție toxică. 

Furnicile vor căra granulele de zahăr în cuib și în acest fel vor fi ucise și celelalte insecte. Trebuie doar să amestecați trei părți de zahăr fin cu o parte de borax. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Puneți această soluție în căpăcele de sticle, pe care le veți așeza în locurile în care ați observat furnici. 

Alte remedii împotriva furnicilor

O altă soluție ieftină și rapidă de a scăpa de furnici este și oțetul. Trebuie doar să pulverizați acest ingredient în locurile în care au apărut insectele. 

Oțetul le va omorî imediat și în plus, va șterge urmele pe care furnicile le lasă, pentru suratele lor.

În acest fel, celelalte furnici din cuib nu vor ști cum să ajungă în casa dumneavoastră. 

De asemenea, puteți folosi și un amestec de apă și săpun lichid sau detergent de vase. Din păcate, această soluție vă scapă doar de furnicile pe care le vedeți. Celelalte vor veni fără probleme inapoi în casă. 

În locurile în care ați văzut că apar furnici, puteți pune și scorțișoară, pentru că insectele nu suportă aroma acestui ingredient. Este

valabil și în cazul zațului de cafea, dar și în cazul frunzelor de busuioc.

O altă variantă ar fi să stoarceți zeamă de lămâie fix în locul prin care ați observat că intră furnicile în casă. Dacă ați găsit și cuibul lor, puneți coajă de lămâie acolo. Furnicile detestă aroma de lămâie. 

În cazul în care știți unde se află cuibul furnicilor, pur și simplu turnați apă clocotită peste el.

Ca să fie și mai eficient, puneți în apă și detergent de vase. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.