Românii pot afla de acasă care este vechimea acumulată în muncă, prin intermediul unui serviciu electronic pus la dispoziție de Casa Națională de Pensii Publice. Acest serviciu electronic poate fi găsit pe site-ul oficial cnpp.ro și îi ajută pe salariații din România să verifice vechimea acumulată în muncă, dar și pensia pe care o pot primi.
Cum poți verifica vechimea acumulată în muncă
Pentru a afla vechimea acumulată în muncă folosind serviciul electronic pus la dispoziție de Casa Națională de Pensii Publice trebuie să avem un cont online pe cnpp.ro, pentru care
După depunerea formularului la orice casă locală de pensii vom primi un e-mail prin care putem să setăm parola contului.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ne va duce într-o pagină în care ni se solicită e-mail-ul și parola setate pentru contul nostru, după care apăsăm pe „Autentificare”. Dacă informațiile sunt introduse corect o să ne apară pe partea din stânga mai multe opțiuni în meniu, însă noi o să alegem „Datele mele din sistemul public de pensii”, potrivit alba24.ro.
În acest moment putem să alegem dacă ne dorim un document cu stagiile lunare de cotizare sau un document cu stagiile anuale de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001.
În funcție de preferințe selectăm varianta dorită și apăsam pe „Generează raport actualizat”. În câteva minute vor fi generate rapoartele pe care le dorim, acestea o să apară în cont și pot fi descărcate în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP.Un an de vechime în muncă se va scumpi de la 1 ianuarie 2025
Pensionarii ce își doresc să iasă la pensie în anul 2025 și vor să își completeze stagiul de cotizare în câmpul muncii trebuie să știe că începând cu 1 ianuarie 2025 un an de vechime în muncă se
Cu toate acestea, începând cu data de 1 ianuarie 2025, românii vor plăti aproximativ 1.013 lei pentru o lună, astfel un an de vechime în muncă va costa aproximativ 12.200 lei. Vechimea în muncă poate fi cumpărată doare pentru pensia limită de vârstă, iar maximul de contribuții pentru care românii trebuie să plătească nu pot să depășească 6 ani.