Una dintre problemele frecvente, le gate de preparatele traditionale de Paste, este pregatirea carnii de miel. Sunt multi oameni care nu suporta mirosul specific de carne de oaie si refuza sa manance acest preparat de Paste.
Ei bine, goasposinele trebuie sa stie ca daca este gatita ca la carte, carnea de miel sau oaie isi pierde mirosul pregnant, specific si se poate transforma intr-un preparat delicios.
Iata cateva sfaturi extrem de utile, venite din partea unui bucatar profesionist, pentru prepararea carnii de miel astfel incat sa nu aiba mirosul caracteristic.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
In primul rand, carnea trebuie sa fie de la un animal tanar. Cu cat este mai tanara oaia, cu atat miroase mai putin, spune chef Cristi Dobre, potrivit adevarul.ro.
Apoi trebuie urmati cativa pasi simpli pentru a inlatura mirosul insistent:
- Bucatile de carne se freaca temeinic cu jumatati de lamaie sau se dau in clocot in lapte si apoi se lasa timp de doua ore in lichidul respectiv.
- Grasimea de pe carne este marea responsabila de miros, asa ca ea trebuie elimitata in proportie cat mai mare.
- Inainte de preparare, carnea trebuie tinuta in apa rece, timp de 3-4 ore.
- Pentru fragezire se recomanda o marinada compusa din vin/otet/suc de lamiae (in functie de preferinte), plante aromatice (cimbru, ghimbir, usturoi, piper negru, rozmarin) si putin ulei.
- Recomandarea bucatarului este ca friptura sa nu se prajeasca in ulei, ci doar pe gratar sau la cuptor.