Cum previn produsele bio apariția cancerului

Autor: Oana Picerea

Dacă vă interesează un tratament împotriva cancerului, atunci ați auzit ce minuni poate produce consumul de alimente bio! Într-adevăr, alimentele bio sigur vă vor proteja împotriva cancerului, însă trebuie trebuie să studiați aceste lucruri mai amănunțit pentru a afla în ce măsură este posibil.

Alimente bio și efectul lor asupra corpului dvs.

Toate alimentele, cum ar fi fructele, legumele, cerealele sau produsele animale, sunt expuse la o serie de substanțe chimice, hormoni, pesticide și alte substanțe care s-au dovedit a cauza cancer la om.

În principiu, culturile bio nu au voie să fie cultivate folosind semințe modificate genetic sau îngrășăminte sintetice, iar produsele animale ecologice nu au voie să fie produse cu ajutorul hormonilor de creștere, a pesticidelor chimice sau a îngrășămintelor sintetice. 

Corpul unui om poate procesa un număr limitat de toxine, iar depășirea acelei limite se manifestă sub forma unei boli.

Fiecare persoană are o compoziție genetică unică, precum și obiceiuri de viață proprii care îi supun sau nu la risc. Dieta este doar unul din factorii de risc pentru apariția cancerului, ceilalți factori fiind cei enumerați mai sus. Pentru o dietă sănătoasă, găsiți surse care distribuie produse bio, cum ar fi vegis.ro, și deveniți clienții lor fideli!

Pesticidele și legătura lor cu formarea cancerului

Pesticidele sunt absorbite de plantă și asimilate în structura fizică a fructelor sau legumelor, iar OMS a confirmat că unele dintre aceste pesticide pot cauza cancer sau alte boli (glifosatul, spre exemplu, poate produce cancer și mutații celulare, dar și stres oxidativ). 

Doi dintre cei mai mari factori de risc pentru dezvoltarea cancerului sunt diabetul de tip 2 și obezitatea, ambii fiind cauzați de consumul de pesticide. De asemenea, aceste substanțe pot cauza cancere sensibile la hormoni, cum ar fi cancerul de sân, ovarian, uterin și de prostată. Dat fiind că substanțele chimice cu care venim în contact zi de zi se pot acumula în organism, cel mai bine ar fi să căutați alternative la utilizarea lor.

Alte substanțe chimice din alimentele non-bio, cum ar fi azotul, a fost asociat cu o creștere a cancerului tiroidian și a cancerelor sensibile la hormoni. Același efect îl au și hormonii de creștere administrați animalelor.

Cum să alegem corect pentru sănătatea noastră

Deși s-a dovedit că aceste alimente ce conțin substanțe toxice sunt cancerigene, ele se găsesc în continuare pe piață, ceea ce aduce confuzie cumpărătorilor ce se întreabă câtă importanță au produsele ecologice, mai ales că studiile făcute nu iau în considerare efectele pe care substanțele chimice le au pe termen lung asupra sănătății.

În ciuda faptului că alimentele bio au o valoare nutritivă mai mare decât cele non-bio, ele se găsesc foarte greu, costând și mult mai mult decât opțiunile non-bio. Totuși, femeile însărcinate, copiii și persoanele care urmează un tratament împotriva cancerului ar trebui să facă un efort să consume cât mai multe alimente bio. Cumpărați produse animale produse organic deoarece cele crescute în mod tradițional sunt expuse la mai multe substanțe chimice decât plantele.

Este posibil să puteți găsi alimente organice mai ieftine la piețele locale de fermieri. Profitați și cumpărați de la ei fructe și legume proaspete în detrimentul celor procesate și ambalate! Altă alegere foarte bună pentru a evita bolile asociate cu o alimentație deficitară, cum ar fi cancerul, este să spălați întotdeauna bine produsele pentru a reduce reziduurile de suprafață.

În concluzie, este clară corelația dintre incidența cancerului și expunerea la pesticide și alte substanțe chimice. Totuși, singura soluție clară pentru a reduce riscul de cancer și de alte boli cronice este reducerea expunerii la aceste toxine prin alimentație, în primul rând.

Sursă foto: Pexels.com