Cum putem folosi un credit pentru a ne finanța o vacanță de vis?

Author: Ana Filip
Actualizat: 16 ian 2023, 14:24

Responsabilitățile zilnice, provocările, stresul, dar și dorința de a cunoaște și încerca ceva nou te fac să visezi cu ochii deschiși la o vacanță? Fie că îți imaginezi o plajă însorită care se întinde de-a lungul mării sau oceanului ori, mai degrabă, ai prefera o escapadă la munte, pe pârtiile înzăpezite sau chiar un city-break de câteva zile, cert este că puțină relaxare este mereu binevenită. 

Dacă te afli în situația în care vrei să pleci în vacanța de vis mult dorită, însă situația financiară îți indică să mai aștepți o perioadă, află că poți opta pentru un credit care să acopere aceste nevoi. Iată tot ce este recomandat să știi înainte de a folosi acest serviciu:

Ce reprezintă un credit?

După cum sugerează și numele, creditul reprezintă un împrumut care va asigura finanțarea de care ai nevoie în diverse situații. În funcție de entitatea pentru care optezi ca să îl obții (bancară sau nebancară), acesta vine la pachet cu o serie de clauze și criterii pe care trebuie să le îndeplinești. 

Când vine vorba despre finanțarea unei vacanțe, un credit până la salariu îți poate fi de folos în multe situații - cu acesta poți opta să plătești combustibilul pentru mașină sa bilete de avion, cazarea ori chiar cheltuielile pe care le vei face în destinația în care vei merge. Acesta îți va asigura o sumă de bani disponibilă direct în contul tău pe care o poți folosi integral sau parțial, în funcție de nevoile pe care le ai. 

Cum poți obține un credit pentru a-l folosi în vacanță?

În ceea ce privește obținerea împrumutului, acest lucru poate varia de la un creditor la altul. Ca regulă generală, condițiile impuse de instituțiile de finanțare nebancare (IFN) sunt mai puțin stricte decât criteriile solicitate de bănci. De cele mai multe ori, un IFN îți poate acorda un credit dacă:

  • Ai între 20 și 65 de ani și poți prezenta o sursă stabilă de venit (adeverință de la angajator, de exemplu);
  • Nu ai datorii restante la alte instituții;
  • Ai un cont bancar și un card aferent acestuia;
  • Ai adresa de reședință în România. 

În urma unei verificări rapide, banii pot fi transferați rapid în contul tău în numai câteva minute, aceștia fiind utilizabili imediat, chiar dacă ești deja în timpul vacanței sau urmează să pleci. 

Ce avantaje are creditul până la salariu?

Pe lângă beneficiul evident de a nu mai fi supus unor verificări stricte și a unor restricții pe care le pot impune instituțiile bancare, în cazul unui credit până la salariu obținut de la IFN ai posibilitatea de a-l obține rapid, fără bătăi de cap. Acesta poate fi obținut online, motiv pentru care vei fi scutit de cozile obositoare de la ghișeu. 

Dacă se întâmplă să cheltui mai mult în vacanță decât te-ai fi așteptat sau apar costuri neprevăzute, fii fără griji. Perioada de rambursare poate fi cuprinsă între 7 și 30 de zile, cu posibilitatea de a obține o prelungire de încă 30 de zile. În acest interval vei avea suficient timp să încasezi salariul și să îți planifici bugetul astfel încât să scapi de griji sau de probleme. 

Creditele sunt produse financiare care pot fi foarte utile în diverse situații. Nu ezita să optezi pentru un împrumut ca să îți finanțezi vacanța de vis, deoarece există o soluție potrivită nevoilor tale. Ia în considerare informațiile din acest articol și cercetează variantele disponibile pe piață înainte de a lua o decizie.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.