În fiecare an ies pe piață noi dispozitive ce ne pot ușura viața de zi cu zi, însă uităm adesea să verificăm și care este consumul acestora de curent sau gaze pentru a nu ne trezi cu facturi uriașe în următoarea lună. Iată cum putem reduce facturile la curent și gaze.
Citește și: Scad subvențiile la energie! Cine sunt românii care vor plăti mai mult la facturi
Cum putem reduce facturile la curent și gaze?
Este foarte important să ținem cont de mai mulți factori atunci când vedem că facturile noastre sunt din ce în ce mai mari, în special iarna, atunci când gazele ne pot face să nu mai avem bani în buzunare.
Un alt aspect la care trebuie să fim atenți este să păstrăm o temperatură constantă în locuința noastră, iar acest lucru ne poate asigura confortul termic, dar poate și contribui la sănătatea noastră și a persoanelor ce stau alături de noi. Consumul de energie va fi mai scăzut dacă alegem să păstrăm o temperatură constantă, însă pentru acest lucru avem nevoie de un termostat inteligent, care să ne ajute să controlăm temperatura casei chiar dacă suntem plecați.
Piesele de mobilier sau hainele nu trebuie să stea în fața caloriferelor, deoarece acestea vor absorbi o parte importantă din căldura degajată pentru a încălzi locuința, iar mobilierul ajunge să se deterioreze din cauza căldurii. Becurile pe care le avem în casă este recomandat să fie lămpi fluorescente compacte sau becurile de tip LED, care ne ajută să scădem consumul de energie, relatează romaniatv.net .
Citește și: 3 trucuri prin care putem să prelungim viața mașinii de spălat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Când va fi livrată a doua tranșă de vouchere de energie?
Voucherele de energie reprezintă un ajutor din partea statului pentru persoanele vulnerabile, astfel încât acestea să își poată plăti facturile. A doua tranșă de vouchere de energie este în valoare de 700 de lei și va fi virată la data de 15 septembrie, iar cu această sumă de bani se pot plăti facturile la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.
Cu aceste vouchere la energie se pot achita și facturile restante, nu doar cele curente, însă doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cardul poate fi folosit pentru realizarea mai multor plăți până în momentul în care suma de 700 de lei este epuizată. Plățile facturilor se vor realiza prin mandat poștal.
„Le încărcăm cu a 2-a tranşă din 15 septembrie. Ele vor fi valabile până în martie, deci sunt pentru iarna 2023-2024, aşa cum au fost cele anterioare care s-au acordat în această primăvară pentru iarna 2022-2023. Şi, aici, haideţi să trecem şi de iarna 2023-2024, iar dacă va fi nevoie, sunt convins că Guvernul va interveni, pentru că asta a făcut Guvernul şi în 2022, asta face şi în 2023.”, a anunțat şeful de la Investiţii şi Proiecte Europene, relatează ziarulunirea.ro .
Citește și: Beneficiile pe care le pierd angajații! Angajatorii vor renunța la aceste tichete