Cum putem utiliza design-ul interior pentru a transforma orice locuință într-o oază de relaxare și liniște

Author: Ana Filip
Actualizat: 30 dec 2022, 10:28

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a simțit nevoia să își înfrumusețeze mediul înconjurător prin modificarea și rearanjarea elementelor din natură, precum și colecționarea și confecționarea unor obiecte pe care le-a considerat demne de împodobobirea locuințelor sale. Câteva detalii pe care doar profesioniștii le cunosc ne pot ajuta să transformăm orice casă într-un cămin unde ne întoarcem cu drag după zilele obositoare de muncă.

      1. Puterea imaginilor în crearea unei stări generale de bine

Cercetările au arătat că prezența persoanelor iubite în viața noastră poate reduce suferința fizică și psihologică și poate crește speranța de viață, ajutându-ne să avem o viziune de ansamblu mai optimistă și mai curajoasă asupra dificultăților de zi cu zi. Mai mult, arta are un rol deosebit de important în reducerea stresului cotidian. Putem profita de aceste informații pentru a ne contura o adevărată oază de liniște și pozitivitate în propria locuință.

Utilizează fotografii cu familia și prietenii pentru a te înconjura de o stare de bine permanentă și oferă locuinței tale energie pozitivă și eleganță cu ajutorul tablourilor din galeria online de picturi moderne ARTHUB. Poziționează în plan apropiat privirii fotografii de la evenimentele importante din viață și împodobește-ți pereții cu tablouri canvas cu imagini moderne, peisaje, graffiti sau alte teme potrivite stilului tău.

      2. Ia-ți inspirația din locurile potrivite

Discuțiile cu prietenii despre design interior și cele mai noi decorațiuni din magazine sunt utile, dar nu ar trebui să fie baza dorințelor și nevoilor tale în materie de design interior. La finalul zilei, fiecare casă este unică și ne reprezintă, nu putem avea cu toții locuințe identice doar pentru că ne simțim presați să achiziționăm noua colecție de decorațiuni de la magazinul preferat.

Profită de variantele mai puțin cunoscute pentru a te inspira. Site-ul Pinterest este deja arhicunoscut la nivel mondial pentru ideile excelente pe care pasionații de design interior și nu numai le colecționează în board-urile lor. Mai mult, poți vizita site-urile profesioniștilor în domeniu sau firmelor de arhitectură, precum și paginile lor de Instagram. Încearcă doar să preiei idei din aceste surse, nu să copiezi 1 la 1 ideile lor. Personalizarea este cheia unui rezultat de succes în decorarea locuinței tale.

      3. Organizează-ți locuința pentru confortul tău, nu pentru a impresiona

Am observat cu toții cum, atunci când plecăm în vacanță sau călătorii de business, ne bucurăm de frumusețea unei camere de hotel doar 2-3 zile. Oare de ce se întâmplă acest lucru? Eleganța decorațiunilor din hoteluri este menită să facă o excelentă primă impresie, dar sterilitatea locului ne aduce aminte foarte repede că nu acolo este locul sufletului nostru.

În cele din urmă, locuința fiecăruia dintre noi trebuie să ne reprezinte și să ne ajute să ne reîncărcăm bateriile. Chiar dacă apelezi la ajutorul unui profesionist în design interior, ai grijă să colaborezi cu acesta pentru un rezultat care să fie pe gustul tău, indiferent de stilurile la modă în momentul respectiv.

      4. Baia, mai mult decât o simplă cameră pentru îngrijire personală

Poate nu realizezi, dar baia este o cameră de importanță deosebită în casa ta. Fiind primul loc unde mergi atunci când te trezești dimineața, ultimul loc de unde mergi la culcare seara și camera unde te refugiezi pentru momente de realxare cu tine însăți, baia trebuie să fie decorată și mobilată cu atenție. Mulți oameni doresc să se simtă ca la un spa de lux în propria baie, dar fiecare dintre noi trebuie să definim cum ne poate ajuta această cameră să ne relaxăm nu doar seara, după o zi grea la locul de muncă, ci și dimineața înainte de începerea agitației cotidiene. 

Design-ul interior este una dintre cele mai vechi pasiuni ale omului, iar ridicarea lui la rang de artă nu a făcut decât să crească și calitatea vieții celor care știu cum să pună în aplicare regulile bine stabilite de-a lungul istoriei. Chiar și așa, fiecare locuință trebuie să reprezinte un mediu în care proprietarul se simte confortabil și se reîncarcă cu energie pozitivă. Obiecte de importanță deosebită în crearea acestei bule de confort sunt imaginile, cum ar fi fotografiile cu cei dragi și tablourile, dar și poziționarea mobilierului, acordarea unei importanțe deosebite dormitorului și transformarea băii într-o cameră unde îngrijirea personală depășește limitele fizice și crează oportunitatea îngrijirii sufletului în fiecare zi.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.