Cum reușesc medicii din Timișoara să îi trateze pe pacienții cu coronavirus? 51 de persoane au fost declarate vindecate

Autor: B.H.

Spitalul din Timișoara este locul din România unde se vindecă cei mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus. Ce fac diferit medicii de aici?

Majoritatea persoanelor infectate cu coronavirus care ajung la Timișoara reușesc să se vindece, lucru care a atras atenția tuturor. 

Citeste si: Coronavirus Romania- al optulea deces provocat de coronavirus. Cine era barbatul care a decedat in aceasta dimineata

În Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” au fost internați până în prezent 54 de pacienți infectați cu COVID-19, iar dintre aceștia, 51 au fost declarați vindecați și li s-a permis să meargă acasă.

Cum reușesc medicii din Timișoara să îi trateze pe pacienții cu coronavirus?

Având în vedere numărul impresionant de persoane vindecate, mulți s-au întrebat care este strategia abordată de cadrele medicale de aici. Ei bine, medicii din Timișoara au confirmat că folosesc o altă schemă de tratament față de colegii lor care tratează pacienți în centrele din țară.

Citeste si: Ludovic Orban a primit rezultatul testului de coronavirus: negativ

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În absența unui protocol medical care să se aplice la nivel național, fiecare unitate medicală este liberă să își trateze bolnavii așa cum consideră, iar schema de la Timișoara pare să dea cele mai bune rezultate. Medicii de aici folosesc o tabletă care conține două substanțe antivirale, iar acestea s-au dovedit foarte eficiente în lupta împotriva noului coronavirus.

"Atâta timp cât nu este un protocol național, fiecare centru își stabilește propriul protocol.

Se folosește o tabletă care conține două substanțe antivirale. Nu este nici foarte complicat. Primesc telefoane de peste tot, și din străinătate. Chiar acum am primit un telefon din Elveția care ne solicită să le spunem protocolul nostru, că s-a auzit peste tot că avem niște rezultate foarte, foarte bune.", a spus medicul specialist Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase.

Rezultatele favorabile au fost obținute nu doar datorită tratamentului administrat, ci și în urma seriozității cadrelor medicale, dar și pentru că pacienții nu au prezentat alte afecțiuni grave.

Citeste si: Cozi pentru teste şi tratament pentru Covid-19, la Marsilia