Cum reusesc sa posteze detinutii din penitenciare poze pe Facebook fara sa fie prinsi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:17

Vremea trece, pedeapsa merge... Ce sa faca si bietii detinuti?

De plictiseala, au început sa faca zeci de fotografii, pe care le posteaza imediat, parca ar fi la internet cafe!

Credeti ca doar prin restaurante s-a petrecut de mama focului in noaptea de Anul Nou? Nici vorba!Detinutii de la penitenciarul Colibasi s-au rasfatat si ei cu mancaruri traditionale, sucuri si bauturi energizante. Ca o data pe an e Revelionul.!”

Pana la urma, nimic neobisnuit.

O fi gresit, dar au si ei au dreptul la o mica petrecere! Cu viteza unei publicatii on-line, detinutii au postat pozele pe internet, mai exact pe o retea de socializare, unde au adunat like-uri si comentarii. Problema este cu totul alta. Potrivit legii, detinutii nu au voie sa foloseasca telefoane mobile. Introducerea unor astfel de mijloace de comunicare in penitenciar este interzisa. Chiar si asa, in ultimii 6 ani, au fost confiscate, atentie!, nu mai putin de 56 de mii de telefoane mobile din puscariile romanesti!

Cum nimeni si nimic nu pare sa-i poata impiedica pe detinuti sa

faca rost de telefoane, parlamentarii au votat in decembrie anul trecut o lege care permite bruierea semnalului telefoanelor mobile in interiorul penitenciarelor. Costul sistemului este de aproximativ 10 milioane de lei pe an. Banii se gasesc, insa, cu dificultate, asa ca bruierea inca nu poate fi pusa in practica.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cei care posteaza comentarii sau poze de dupa gratii stiu ca vor fi identificati si se vor alege cu un plus de pedeapsa.

Numai ca sanctiunile nu par sa-i sperie.

Mult mai grav este ca detinutii folosesc telefona telefoanele pentru inselaciuni. Metoda „Accidentul” este numai una dintre ideile aparute in penitenciare. Sute, daca nu mii de batrani au fost inselati in acest fel de persoane aflate, de cele mai multe ori, dupa gratii.