Cum s-a luptat cu coronavirus un fotbalist german de 20 de ani: "Atunci mi-a fost cu adevarat frica"

Author: L.S.
Actualizat: 30 nov 2020, 17:30

Luca Kilian (20 de ani) a fost primul fotbalist din Germania infectat cu COVID-19. Apărătorul lui Paderborn a explicat cum a început totul, cum s-a simțit și ce înseamnă noul coronavirus pentru un tânăr de 20 de ani.

Pe 10 martie a pornit totul, cu o mică iritare a gâtului, dar nici măcar nu tușeam. A doua zi m-a durut capul, dar am continuat să mă antrenez. Apoi, pe 12 martie, am avut primele bufeuri şi am vorbit cu medicul echipei, care mi-a făcut un test.

Apoi, o zi mai târziu, a devenit totul mai violent. Aveam febră puternică şi tremurături serioase. În acel moment, mi-a fost cu adevărat frică pentru prima oară”, a explicat Kilian, pentru publicația germană Westfalen-Blatt, relateaza digisport.ro.

Timp de patru zile, jucătorul neamț s-a simțit rău și a avut febră mare. Abia după această perioadă, febra a început să scadă, iar Luca Kilian s-a simțit mai bine de la o zi la alta.

Simptomele violente mi-au arătat că nu e o simplă gripă.

M-am simțit mai rău zi de zi și asta m-a afectat. Mi-a fost frică, iar sentimentul nu a dispărut până când am început să îmi revin”, a mai spus Kilian.

Fotbalistul îi sfătuiește pe oameni să nu trateze superficial COVID-19 și atrage atenția că persoanele vulnerabile sunt în mare pericol.

" Pot acum să împărtăşesc experienţa mea: sunt sportiv şi în formă fizică bună, dar a trebuit să lupt din greu contra acestui virus. Pentru cei cu altă patologie, asta le poate pune viaţa în pericol.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Stați acasă câteva săptămâni și cumpărați doar ce aveți nevoie. Păstrați distanța între voi și nu mergeți la petreceri.

Doar așa putem combate coronavirusul”, a zis Luca Kilian, potrivit digisport.ro.

Citeste si: Coronavirus Romania- primii sapte romani ucisi de coronavirus au fost testati cu intarziere

Citeste si: Coronavirus Romania- CNAS prezinta afectiunile care nu reprezinta urgente, dar care necesita continuarea tratamentelor

Citeste si: Pandemia de coronavirus "se accelereaza": Organizatia Mondiala a Sanatatii solicita testarea masiva

 

Taguri: