Cum s-a petrecut accidentul cumplit de pe Drumul Morții E85. Cinci persoane au decedat, iar o alta a fost transportată la spital

Autor: Diana Bostan

Accident rutier grav pe E85

Sursa: ISU Suceava

Cinci persoane au decedat, iar una a fost transportată la spital, în urma unui accident grav produs luni, 1 iulie, pe E85.

În această dimineață, un grav accident rutier a avut loc pe Drumul Morții E85, în localitatea Cumpărătura, județul Suceava, implicând o autocisternă și un autoturism care tracta o platformă cu un alt vehicul. Incidentul a mobilizat numeroase echipaje de intervenție la fața locului.

Cinci persoane au fost declarate decedate

Potrivit informațiilor furnizate de ziaruldepenet.ro, pompierii militari au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, fiind sprijiniți de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Eforturile de salvare au fost intense și coordonate pentru a gestiona situația critică.

„Un accident rutier a avut loc în această dimineață, pe raza localității Cumpărătura, pe Drumul Morții E85, între o autocisternă și un autoturism care tracta o platformă cu un alt autoturism.”, a transmis ISU Suceava, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: Accident mortal pe DN6 la ieșirea din Băile Herculane: Un motociclist de 45 de ani și-a pierdut viața după ce a intrat într-un TIR

În urma accidentului au rezultat șase victime. O persoană din autocisternă, conștientă, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Din nefericire, celelalte cinci victime, aflate în autoturism, au fost găsite încarcerate și inconștiente.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Echipele de intervenție au depus toate eforturile pentru salvarea acestora, însă, din păcate, toate persoanele din autoturism, trei adulți și doi minori, au fost declarate decedate.

Tragedia a șocat comunitatea locală și a blocat complet traficul pe DN 2 (E85) în zona Cumpărătura.

„La fața locului intervin pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ. Au rezultat șase victime, una din autotren, conștientă, transportată la spital, și cinci aflate în autoturism, toate încarcerate și inconștiente.” se

arată în comunicatul transmis de ISU.

Traficul a fost deviat în zonă

Pentru a gestiona situația traficului, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au anunțat devierea circulației, notează sursa menționată anterior. Traficul pe sensul Fălticeni – Suceava este redirecționat prin Bosanci, iar pe sensul Suceava – Fălticeni prin Ipotești. Circulația rămâne perturbată până la finalizarea intervențiilor și eliberarea carosabilului.

Citește și: Tragedie pe o șosea din județul Teleorman: Trei persoane și-au pierdut viața și un adolescent se află în comă

Persoana transportată la spital cu răni ușoare este șoferul vehiculului de mare tonaj implicat în accident. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a determina cine se face vinovat de producerea acestui grav incident rutier.