Incidentul s-a întâmplat pe un drum de acces din Sectorul 6 al Capitalei, unde asfaltul s-a surpat brusc sub autoturismul în care se aflau mama și copilul. Această prăbușire ar fi putut să aibă urmări tragice.
Cum s-a petrecut incidentul în care o mașină a fost înghițită de pământ
Asfaltul s-a surpat în jurul orei 7:30, când mama, în vârstă de 43 de ani, și-a oprit mașina pentru a-și duce copilul la grădiniță.
Camerele de supraveghere au surprins momentele de groază în care asfaltul se năruiește, iar copilul dispare în groapă. Într-o acțiune disperată, mama coboară în crater pentru a-și recupera fiul, în timp ce îl striga cu disperare.
„Vă dați seama că trebuia să intru, nu? Puteam să stau așa? Am ridicat copilul sus. L-am pus pe mal, l-au prins colegii mei. Până la urmă, am luat o vestă din aceea verde, i-am dat-o doamnei să se prindă de ea, că nu ajungeam să o prind de mână, şi am tras-o pe doamna afară”, a declarat șoferul autoutilitarei, citat de Observator.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
În ce stare se află mama și copilul care au căzut în groapa formată sub mașina lor
În ciuda căderii bruște, mama și copilul au scăpat doar cu câteva zgârieturi, iar echipajele medicale sosite la fața locului le-au acordat imediat îngrijiri. În urma șocului trăit, femeia și-a îmbrățișat copilul, recunoscătoare că sunt amândoi în siguranță.
„Prezentau mici escoriaţii, fără alte probleme. Şoferul autoutilitarei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis Ana Covaşniuc, de la ISU Bucureşti-Ilfov.
Situația a fost agravată de faptul că terenul s-a prăbușit deasupra unei conducte de apă care fusese supusă la numeroase intervenții de-a lungul timpului. Deși drumul respectiv este privat și se află în litigiu, părinții îl folosesc în mod frecvent pentru a ajunge la grădiniță. Cauza exactă a surpării va fi stabilită în urma unei anchete desfășurate de autorități.
O macara de 40 de tone a fost mobilizată pentru a scoate atât autoturismul, cât și autoutilitara din groapa uriașă. Misiunea pompierilor a durat aproape șase ore, timp în care accesul în zonă a fost restricționat. Operațiunea a fost una extrem de riscantă, deoarece exista pericolul ca pământul să se surpe și mai mult, iar autoutilitara să se răstoarne peste mașina căzută.