Cum s-a produs accidentul aviatic din Suceava. Declarațiile oficiale ale companiei de zbor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 mar 2023, 19:21

Avionul care trebuia să ajungă la Londra era staționat și nu avea niciun pasager la bord

Sursa: captura video

Accident aviatic pe aeroportul din Suceava. Două avioane s-au lovit pe pistă, chiar în timp ce una dintre aeronave începuse deplasarea.

În această dimineață, 14 martie, pe aeroportul din Suceava, s-a produs un accident aviatic greu de explicat. Două aeronave s-au ciocnit, iar zborurile au fost anulate imediat.

Cum s-a produs accidentul aviatic de pe aeroportul din Suceava

Două avioane, ambele ale companiei WizzAir, s-au ciocnit pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava. Una dintre aeronave avea cursă spre Londra, iar cealaltă urma să aterizeze la Dortmund.

Cel din urmă avion a făcut un viraj greșit pe pista de decolare, după care, a lovit stabilizatorul aripii celui de-al doilea avion.

Avionul care trebuia să ajungă la Londra era staționat și nu avea niciun pasager la bord, susține commpania aeriană.

Martorii au declarat că aproximativ 100 de pasageri se aflau în primul avion. Aceștia au fost dați jos din aeronavă de urgență și au fost nevoiți să aștepte o altă aeronavă, pusă la dispoziție de aceeași companie de zbor, pentru a ajunge la destinație.

Citește și: Codul Rutier a fost modificat: A fost stabilit circuitul permiselor reținute în funcție de faptele săvârșite de șoferi.

Pasagerii avionului vor ajunge la destinație cu o altă aeronavă

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar pagubele înregistrate sunt dor de ordin mateial, conform reprezentanților Aeroportului Internațional din Suceava.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord.

Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță.

Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi.

Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene", este menționat într-un comuncat emis de către reprezentanții companiei de zbor.

Momentul impactului a fost filmat de mai mulți pasageri care se aflau la bord, deși o persoană care se afla la sol a început să gesticuleze violent, pentru a atrage atenția asupra faptului că cele două aeronave urmează să se ciocnească.

Citește și: „La spital, dacă doriți”. Ce a provocat accidentul feroviar din Teleorman. Mașini împrăștiate pe șine și sute de oameni îngroziți, după ce un tren cu pasageri a lovit un marfar

„Ni s-a zis să ne punem centurile, motoarele erau pornite, și efectiv în momentul în care am plecat de pe loc, nu știu dacă am mers 2 metri, s-au accidentat cu aripile Probabil o eroare de pilotaj”, a precizat un pasager, conform unei televiziuni.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?