Cum s-a produs accidentul de la Târgu Lăpuș. Rareș și Bogdan, cei doi polițiști decedați, nu au avut vreo șansă în urma impactului devastator

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 04 aug 2024, 09:34

Rareș și Bogdan sunt polițiștii care și-au pierdut viața în accidentul de la Târgu Lăpuș.

Sursa: Baia Mare TV/ Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș

Anchetatorii au scos la iveală prima ipoteză în ceea ce privește accidentul rutier din Târgu Lăpuș, în care doi tineri și-au pierdut viața, iar o a treia persoană a ajuns la spital.

Impactul a fost unul devastator, tragedia având loc în timp ce șoferul se afla în afara programului de lucru. Mașina condusă de una dintre victime s-a izbit violent de un stâlp, rupându-se în două.

Citește și: Cine sunt cei doi polițiști care și-au pierdut viața în accidentul de la Târgu Lăpuș. Sora unuia dintre agenții decedați a fost rănită grav

Alexandra și Bogdan abia intraseră în tura de seară

Cei doi tineri, ambii în vârstă de 25 și respectiv 28 de ani, au fost victime ale accidentului care s-a produs imediat după ce aceștia au intrat în tura de seară la postul din Târgu Lăpuș. Potrivit observatornews, după o sesiune de instructaj, cei doi agenți ar fi decis să urce în mașina personală a unui coleg, care se afla în timpul liber, pentru a testa modificările recente ale vehiculului.

Citește și: Fetița lovită de mașina condusă de un șofer minor a aflat că medicii i-au amputat un picior. Micuța s-a trezit în ziua în care fratele ei a fost condus pe ultimul drum, dar nu știe de moartea acestuia

Aproape de oraș, șoferul a pierdut controlul asupra mașinii, care a lovit puternic un stâlp de pe marginea drumului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Surse apropiate sugerează că mașina fusese recent „tunată” pentru a deveni mai puternică, ceea ce ar fi putut contribui la pierderea controlului.

În urma impactului, mașina a fost practic distrusă, rupându-se în două și distrugând un gard din beton înainte de a se opri în stâlp.

Impactul a fost unul devastator

Potrivit sursei menționate anterior, ancheta inițială indică viteza excesivă ca principală cauză a accidentului. Din mărturiile de la locul accidentului, se pare că vehiculul a parcurs mai bine de 150 de metri de la prima lovitură până la impactul fatal cu stâlpul, timp în care șoferul nu a reușit să redreseze mașina.

Citește și: Tragedie pe Drumul Morții E85. O persoană și-a pierdut viața după impactul violent dintre un autoturism și un autobuz

În urma accidentului, cei doi bărbați au fost găsiți decedați în interiorul mașinii, fără nicio șansă de supraviețuire. Colega lor, polițista de 25 de ani, a fost găsită pe bancheta din spate și a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Baia Mare, unde a fost internată pe secția de ortopedie.

Potrivit managerului spitalului, aceasta suferă de mai multe leziuni și fracturi, dar starea sa este stabilă și se pare că evoluează pozitiv.

"Este internată pe secţia ortopedie, stabilă, cu mai multe leziuni, fracturi. Lucrurile merg spre bine", a transmis managerul Spitalului Judeţean Baia Mare.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele accidentului și să stabilească toate detaliile care au dus la această tragedie îngrozitoare.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.