Cum s-a produs accidentul dintre Năvodari și Corbu, în care au fost implicate trei motocicliste! Una dintre ele ar fi fost sub influența alcoolului

Autor: Diana Ghita

Întreg accidentul a fost filmat

Sursa: Captură YouTube Ziua de Constanța

În dimineața zilei de luni, 22 iulie, un grav accident rutier a avut loc pe șoseaua dintre Năvodari și Corbu, în județul Constanța.

În jurul orei 9:19, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au fost alertați despre un accident în care au fost implicate trei motociclete și un camion. Impactul a fost surprins de camera de bord a unei mașini aflate în spatele camionului.

Cum s-a produs accidentul dintre Năvodari și Corbu

Din primele investigații, s-a constatat că una dintre motocicliste, o femeie de 52 de ani, circula pe DJ 226, dinspre Corbu către Năvodari. Într-o curbă, aceasta a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe contrasens și s-a lovit de un

ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor și o semiremorcă, condus de un bărbat de 57 de ani.

„Colegele mele au depăşit ceva, toate împreună şi prima s-a lovit de TIR. Nu s-a înscris bine în curbă, probabil de la viteza neadeptată curbei care este foarte strânsă”,  a declarat Andrei Ghica, soțul uneia dintre motocicliste, pentru Observator.

Impactul a generat un carambol, în care au fost implicate alte două motociclete conduse de prietenele femeii, în vârstă de 55 și 37 de ani, care se deplasau în aceeași direcție.

Toate cele trei victime au fost rănite și transportate de urgență la Spitalul Județean din Constanța. Motociclista de 52 de ani a suferit răni grave și multiple fracturi, iar acum se află într-o stare critică.

Citește și: Un motociclist și-a pierdut viața în urma unui accident din București. Greșeala martorilor l-a costat viața: „Tot ce nu trebuia făcut”

„Este la Terapie Intensivă, la chirurgie internă, pentru că are splina ruptă, sângerează abdominal şi după ce se stabilizează, trecem la faza de ortopedie.

Ambele mâini, piciorul stâng, coaste, bazin”, a mai spus Andrei Ghica.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Una dintre motocicliste ar fi consumat alcool înainte de accident

Celelalte două femei au suferit leziuni mai ușoare, dar necesită spitalizare pentru monitorizare și tratament. Testele efectuate la locul accidentului au relevat că motociclista de 37 de ani consumase alcool, întrucât aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din acest motiv, dreptul său de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile, conform prevederilor legale.

Ceilalți conducători implicați în accident au fost testați pentru alcool și substanțe psihoactive, însă rezultatele au fost negative.

În urma incidentului, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, polițiștii continuând investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Citește și: Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele

Din declarațiile martorilor și analizarea imaginilor video, se va încerca reconstituirea exactă a evenimentelor pentru a clarifica cauzele și responsabilitățile acestui tragic accident.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul