Astfel, responsabili pentru o piele frumoasa sunt anumiti nutrienti- acizii grasi omega 3, vitaminele din grupul B, vitamina A, vitamina C, antioxidantii, seleniul, cuprul si zincul- si de aceea sunt indicate spre a fi consumate toate alimentele care ii contin in cantitate mare.
"Din produsele de sezon, absolut toate legumele si fructele sunt exceptionale, cu o nota maxima pentru ardeii rosii si gogosari, spanac si broccoli, nuci, fructe de padure de sezon- catina, porumbe si macese- si strugurii negri. Dintre produsele straine, avocado si ceaiul verde sunt exceptionale si trebuie folosite cat mai des. In orice sezon, pentru mentinerea unui tegument sanatos este bun iaurtul, un concentrat mineralo-vitaminic adevarat.
De evitat, spune aceasta, sunt painea alba, sarea in cantitati mari, alcoolul in exces, bauturile energizante, fumatul, alimentele conservate, fezandate, fermentate in exces si mezelurile care, in timp, pot conferi pielii un aspect tern.
Nici ciocolata nu este tocmai un aliment indicat, deoarece studiile au aratat ca ea poate favoriza aparitie acneei. Cu toate acestea, ciocolata neagra, consumata in cantitati moderate, dar si tratamentele de infrumusetare de tipul impachetarilor cu ciocolata sunt benefice pentru mentinerea unui aspect sanatos al pielii.
"Sa evitam si expunerea exagerata la soare (inclusiv la solar, care este un adevarat pericol), dar sa nu evitam, chiar daca este toamna sau chiar iarna, sa stam la soare, cu fata neacoperita de creme protectoare, 10-15 minute de trei ori pe saptamana. In felul acesta ne asiguram vitamina D atat de necesara in diferite procese metabolice", recomanda Corina Zugravu.( sursa Mediafax)