Cum să alegem produsele pentru copiii mici ?

Autor: Lavinia Medrea

Nimic nu este mai important decât universul pe care îl creăm pentru micuțul nostru. Orice părinte își dorește ca acesta să fie înconjurat de frumos, de liniște, însă mai presus de toate, de siguranță.

De aceea, atunci când ne gândim la amenajarea camerei unui copil mic putem spune că ne aflăm în fața celei mai importante sarcini pentru părinți. Această cameră este un spațiu special în care micuțul va petrece mult timp, crescând, dezvoltându-se, descoperind lumea. Prin urmare, este esențial să alegem mobilierul corespunzător, însă nici accesoriile potrivite care să-i asigure confortul, siguranța, stimularea dezvoltării sale nu trebuie trecute cu vederea.

Siguranța în prim-plan

Nu putem să nu observăm cât de frumoase sunt produsele pentru copii, mai ales mobila. Însă, atunci când vine vorba de mobilier, mai ales când vorbim de cei sub 5-6 ani, siguranța este întotdeauna prioritatea numărul unu. Mobila trebuie să fie proiectată, fabricată cu grijă pentru a minimiza riscul de accidente. Trebuie să alegi doar mobilier cu margini rotunjite sau protecții speciale pentru a preveni rănirea sau accidentele cauzate de colțurile ascuțite. La https://www.raki.ro/ sunt disponibile astfel de piese, inclusiv seturi de măsuțe cu scaune din materiale sigure, fără elemente care să îi pună în pericol pe cei mici. Și pentru că am ridicat mingea la fileu, ar trebui să verifici întotdeauna materialele folosite, pentru a te asigura că sunt non-toxice, sigure pentru sănătatea copilului. Evită mobilierul care conține substanțe nocive precum plumbul sau formaldehida. La Raki, piesele din plastic sunt sigure, nu au miros înțepător sau vopseluri toxice. Trebuie să te asiguri de faptul că mobilierul este stabil, dar și foarte rezistent. Dacă vorbim despre dulapuri sau paturi, ar trebui să le ancorezi în perete pentru a preveni răsturnarea accidentală.

Versatilitate pentru viitor

Orice părinte știe că copiii cresc rapid, iar nevoile lor se schimbă odată cu acest aspect. Prin urmare, este important să alegem mobilier care să fie util și mai târziu, putând fi adaptat pe măsură ce copilul crește. Ai putea să te gândești la alegerea mobilierului modular care poate fi ajustat sau extins pe măsură ce copilul crește. De exemplu, chiar dacă vorbim de pătuțurile pentru bebeluși, acestea pot fi folosite până la 3-4 ani, chiar 5, dacă sunt alese astfel încât să se adapteze fiecărei etape. Ar trebui să investești în piese de mobilier care au mai multe scopuri, cum ar fi un pat care poate fi transformat într-un spațiu de depozitare sau o măsuță de activități. Însă, poți să optezi și pentru măsuțe de activități, precum cele de pe Raki, cu scaunele aferente. Acestea pot fi utilizate până târziu, iar când micuțul tău crește, ele pot fi folosite de frații mai mici sau alți copii pentru că sunt produse extrem de rezistente.

Stimularea creativității

Cum spuneam în paragrafele de mai sus, fiecare copil trebuie să aibă propriul sau univers, iar camera copilului este locul unde acesta își va petrece mult timp. Prin urmare, este important să alegem mobilier sau alte accesorii, inclusiv cele folosite pentru a mânca sau a bea apă, sucuri sau lapte, care să încurajeze creativitatea. Imaginația celor mici nu are limite. Așa că ar trebui să alegi produse în culori vii, vesele care să stimuleze simțurile copilului. De exemplu, mobilierul de la Raki este extrem de colorat. Vei descoperi nuanțe de albastru, verde sau galben ce vor aduce un mediu plin de energie. Alege produse care să reflecte interesele, pasiunile copilului, dacă acesta este suficient de mare încât să exprime acest lucru. Poți alege, de exemplu, căni sau farfurii cu personaje din desene animate sau motive inspirate

din natură. Acestea vor face masa mai interesantă, mai plăcută. Creează un colț special în cameră dedicat jocului, un loc ideal pentru activități distractive. Poți integra o masă de la Raki pentru a încuraja activitățile creative.

Organizare

Nu cred că este părinte care să nu se confrunte cu talmeș-balmeșul din camera celor mici. Dar aceasta este lumea lor, pentru că ei, mai ales la vârste atât de mici nu au grija organizării. Totuși, este bine să îi învățăm să mențină, cât de mult poate el la această vârstă, o anumită ordine. O cameră bine organizată nu numai că arată bine, dar poate contribui la dezvoltarea autonomiei copilului. De aceea, mobilierul perfect este cel care oferă suficient spațiu de depozitare pentru haine, jucării, alte obiecte personale ale copilului. Rafturi, dulapuri, sertare sunt esențiale pentru a menține camera ordonată. Poți folosi și cutii colorate sau coșuri pentru a separă jucăriile, hainele, alte obiecte.

Textile confortabile

Nu trebuie să uităm și acest aspect, pentru că ține atât de bunăstarea celui mic, cât și de siguranță. Toate materialele textile joacă un rol crucial în modul în care se prezintă camera celui mic. Alege, așadar, lenjerii de pat, perne moi, confortabile, fabricate din materiale naturale, non-alergenice. Lenjeria patuțului celui mic trebuie să fie ușor de curățat, cu posibilitatea de a fi spălată la mașină. Optează pentru covoare ale căror margini să nu se desprindă, pentru a împiedica mici accidentări. Verifică întotdeauna siguranța accesoriilor pe care le alegi pentru camera copilului. Evită obiectele mici sau piesele care ar putea fi un pericol de sufocare sau de înghițire pentru cei mici.

Accesorii interactive

Cei mici sunt stimulați de tot ceea ce văd în jurul lor. De exemplu, un moment în care cei mici se joacă este atunci când stau pe oliță. De aceea, Raki pune la dispoziție olițele muzicale, care îi bucură nespus pe micuți. Optează, de asemenea, pentru jucării care să stimuleze imaginația, să aducă pe noi culmi creativitatea copilului. Poți alege, de exemplu, seturi de construcție, instrumente muzicale sau jucării speciale care să-i permită copilului să-și exprime, precum și să-și dezvolte abilitățile.