Cum să alegeți prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Author: Oana Iosif
Actualizat: 10 mai 2022, 17:41

Alegerea primei perechi de pantofi sau adidași de bebe pentru copilul dumneavoastră este super emoționantă! Cu toate acestea, este important să luați decizia corectă.

Picioarele bebelușilor sunt moi și prețioase, așa că trebuie să vă asigurați că alegeți pantofi confortabili și potriviți pentru dezvoltarea degețelelor micuțului dvs. Iată tot ce trebuie să știți despre alegerea primilor pantofi sau adidași de bebe potriviți pentru micuțul dvs.

Când ar trebui să cumpăr prima pereche de pantofi pentru bebelușul meu?

Micuțul dvs. a ajuns în sfârșit acolo - face primii pași! În timp ce dvs. veți fi plin de mândrie, este important să nu vă grăbiți încă să îi cumpărați prima pereche de adidași de bebe de mers. Bebelușii nu au nevoie să poarte pantofi până când nu merg afară. Până atunci, să învețe să meargă în picioarele goale este cea mai bună opțiune.

 

Atunci când mergeți să cumpărați primii pantofi pentru bebelușul dumneavoastră, este vital să faceți să îi măsurați picioarele de către un profesionist. Mulți comercianți cu amănuntul se asigură că personalul lor are o pregătire cuprinzătoare în încălțăminte și haine de bebelusi, astfel încât să vă poată sfătui cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru copilul dumneavoastră. Întotdeauna puneți-l pe cel mic să umble în adidași de bebe din magazin pentru a vă asigura că aceștia se potrivesc corect înainte de a-i cumpăra.

A-i potrivi primii pantofi este o experiență nouă pentru bebelușul dvs. și s-ar putea să nu o accepte cu plăcere! Încercați să nu vă faceți prea multe griji dacă se agită sau începe să plângă. Persoana care se ocupă de măsurarea pantofilor ar trebui să fie obișnuită să măsoare bebelușii pentru primii lor pantofi.

Dacă nu este așa, cereți un reprezentant mai experimentat sau reveniți în altă zi. Sâmbetele sunt adesea foarte aglomerate, așa că, dacă este posibil ca bebelușul dumneavoastră să facă agitație, încercați să îl duceți la probă în timpul săptămânii.

La ce să vă uitați la prima pereche de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Pantofii ar trebui să fie disponibili în mărimi întregi și jumătăți de mărimi și să aibă o varietate de lățimi. Ar trebui să fie confecționați din piele, care trebuie să fie moale și flexibilă, astfel încât să nu se frece. Căutați adidasi bebe cu tălpi antiderapante, ușoare și flexibile, care îl vor ajuta pe bebelușul dvs. să se prindă de sol. Degetele de la picioare ar trebui să fie largi și încăpătoare, cusăturile și marginile moi, materialele să fie respirabile, iar închiderile să fie reglabile.

O pereche bună de pantofi de mers îl poate ajuta pe copilul dumneavoastră să dobândească echilibru și control pe măsură ce merge și îi va da încredere să continue să meargă - pentru încă câțiva pași. Nu uitați că este în continuare minunat ca bebelușul dumneavoastră să meargă desculț cât mai mult posibil acasă.

Pantofii copilului dumneavoastră ar trebui verificați la fiecare șase-opt săptămâni pentru a vă asigura că încă se potrivesc.

Nu cumpărați niciodată încălțăminte de mâna a doua, deoarece aceasta a fost modelată pentru a se potrivi la picioarele unui alt copil și nu va oferi suportul potrivit.

Sfaturi pentru cumpărarea primei perechi de pantofi pentru copilul dumneavoastră

Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

- Odată ce copilul merge pe afară, acum este momentul să îi cumpărați prima pereche de pantofi.

- Asigurați-vă că picioarele sale sunt măsurate de un profesionist calificat

- Picioarele bebelușului dvs. ar trebui măsurate la fiecare 2-4 luni pentru a lăsa loc de creștere pentru picioarele lor

- Încercați să alegeți pantofi cu căptușeală naturală și șosete cu fibre naturale pentru a le permite să respire.

- Asigurați-vă că încălțămintea pe care o cumpărați are sistem de prindere.

- Nu forțați niciodată picioarele copilului dvs. să intre în pantofi fără să-i desfaceți șireturile.

Cum să aveți grijă de picioarele copilului dvs.

Este important să spălați și să uscați bine picioarele micuțului dvs. în fiecare zi. De asemenea, ar trebui să îi verificați și să îi tăiați unghiile de la picioare în mod regulat, dar niciodată să nu le tăiați prea scurt. Dacă vă este puțin teamă să folosiți foarfeca de unghii pentru a le tăia unghiile de la picioare, le puteți pili în schimb.

Deoarece picioarele bebelușului dvs. sunt moi, acestea se pot deforma ușor și, prin urmare, ar trebui să vă asigurați că nu sunt deformate în niciun fel. Puteți face acest lucru în următoarele moduri:

- Păstrând hainele de somn lejere și ușoare

- Nu le îngrădiți picioarele în șosete sau în pantofi prea mici pentru bebeluși

- Încurajați-l pe cel mic să își exerseze picioarele prin lovituri de picior sau activități similare pentru a-și dezvolta mușchii.

Picioarele copilului meu par să fie reci, este normal?

Bebelușii își pierd căldura corporală foarte repede, așa că este vital să aveți grijă să le izolați picioarele cu șosete sau ciorapi.

Ce șosete sunt cele mai bune pentru copilul meu?

Șosetele trebuie să se potrivească întotdeauna bine la picioarele bebelușului dumneavoastră. Fibrele naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna, sunt cele mai bune, deoarece le permit picioarelor să respire. Încercați să evitați să folosiți șosete din nailon 100%, deoarece acestea le vor face picioarele să transpire.

Ar trebui să cumpăr un umblător pentru copii?

Mersul bebelușilor nu este recomandat de medici. Copilul dumneavoastră va merge când va fi pregătit.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.