Cum să alegi cele mai bune prune pentru gem

Author: Bianca Vidoi

Cum să alegi cele mai bune prune pentru gem

Sursa: Unsplash

Livezile oamenilor au început să fie umplute de fructe tot mai parfumate și perfecte pentru delicioasele preparate de toamnă, precum dulceața sau gemul.

Gospodinele ce doresc să își umple cămara cu cele mai delicioase borcane de dulceață și gem depun foarte mult efort pentru ca fiecare fruct pe care îl folosesc să fie perfect. Iată cum trebuie să alegi cele mai bune prune pentru gem.

Citește și: Rețetă delicioasă de gem de prune la cuptor

Cum să alegi cele mai bune prune pentru gem

Vara aduce cu cea o perioadă foarte frumoasă pentru oameni, acea în care își pregătesc în propriile locuințe cele mai delicioase borcane cu dulceață sau gem pentru perioada viitoare. Gospodinele depun foarte multă atenție la fiecare detaliu, iar de-a lungul timpului au descoperit și care sunt cele mai bune prune ce trebuie să fie achiziționate pentru a realiza cunoscutul gem de prune.

Gemul de prune este un dulce foarte apreciat în țara noastră, iar pentru ca acesta să aibă gustul și consistența perfectă este necesar ca fiecare prună să fie bine

aleasă. Cele mai bune prune ce pot fi folosite pentru gemul de prune sunt cele mai cărnoase, pietroase, dar mai dulci, mai exact vorbim despre acel soi de prune italiene sau prunele bistrițe ori prunele lunguiețe, ce pot fi deosebite pentru că au coaja mov foarte închisă la culoare și gustul foarte dulce. Acestea sunt cele mai bune prune pentru gem sau magiun deoarece au în componența lor foarte mult zahăr.

Citește și: Prăjitură cu caise: O reţetă delicioasă de vară. Iată cât de simplu se prepară

Cea mai delicioasă rețetă de gem de prune pentru gospodine

Gemul de prune este un preparat perfect în zilele călduroase, iar gospodinele au anumite ingrediente secrete pentru a oferi o unicitate acestui îndrăgit dulce. Gemul realizat din fructe este foarte apreciat de gospodine deoarece acestea pot savura gustul fructelor și în perioada anotimpurilor mai puțin prietenoase cu acestea.

De altfel, gemul de prune poate fi consumat atât singur, pe o felie de pâine sau cu biscuiți, dar și pentru alte prăjituri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ingrediente:

 

  • două kilograme de prune
  • 125 ml de apă
  • 1,5 kilograme de zahăr granulat
  • 30 ml de zeamă de lămâie 

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a începe această rețetă de gem este să spălăm foarte bine toate prunele, după care putem să le tăiem în jumătate pentru a scoate sâmburii, după care le vom mai tăia pe jumătate. Prunele tăiate le vom adăuga într-o cratiță cu apă, la foc mare și se lasă la foc mediu până încep să fiarbă, iar ceea ce este foarte important este să nu uităm să amestecăm în cratiță. 

După ce am amestecat, cratița trebuie să fie acoperită și descoperită doar în momentul în care omogenizăm preparatul, timp de 15-20 de minute. Adăugăm după acest timp zahărul și sucul de lămâie și amestecăm mai des, până reușim să dizolvăm tot zahărul din compoziție. Este necesar ca în acest moment să mărim focul și, după ce începe să fiarbă, așteptăm între cinci și 15 minute, în care nu uităm să amestecăm mereu până trece acest timp.

După ce am oprit focul, iar amestecul a fost lăsat la răcorit îl putem adăuga în borcane. 

Citește și: Plăcinta Dobrogeană rețetă originală: Secretul unui gust tradițional românesc

 

Sursa: temananc.ro 

 

Taguri: