Cum să alegi crema de faţă potrivită pentru sezonul rece

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 19 dec 2018, 14:57
video Foto(8)

Iarna poate fi un anotimp minunat, cu distracţii inedite, seri plăcute de stat la poveste şi sărbători mult-aşteptate.

Dar sunt şi lucruri nu tocmai confortabile, precum frigul şi vântul, adevărate ameninţări pentru o piele delicată. Aerul rece şi uscat irită pielea, care devine aspră şi se  înroşeşte.  Şi nu prea ai scăpare: gerul şi viscolul te atacă pe de o parte, iar căldura din casă usucă şi mai mult tenul. Chiar dacă un duş fierbinte pare o idee bună ca să te încălzeşti, apa foarte caldă nu este nici ea potrivită, îndepărtând uleiurile naturale ale pielii şi lăsând-o şi mai uscată.  Iar când sărbătorile sunt în toi şi vrei să străluceşti,  trebuie neapărat să găseşti nişte remedii. În fond, o piele mătăsoasă şi bine hidratată  înseamnă adevărata frumuseţe. 

Iarna aceasta, te poţi bucura mai mult ca oricând, pentru că suntem gata să-ţi împărtăşim câteva secrete, care vor face multe capete să se întoarcă după tine. Gama largă de creme puse la dispoziţie de Pastel3.ro  este creată special pentru pielea sensibilă, permiţându-ţi să combaţi cu brio efectele frigului de afară. 

Rutina de îngrijire a feţei se schimbă în sezonul rece

Pe măsură ce iarna înaintează, este bine să treci de la cremele obişnuite la produse ceva mai puternice de îngrijire a pielii. Dacă ai tenul uscat, trebuie să ştii că frigul îl afectează şi mai tare. Pielea poate deveni excesiv de sensibilă, pot apărea pete, se poate crăpa şi decoji. În timpul sezonului rece, este bine să foloseşti un demachiant cremos, iar soluţiile tonice şi astringente ar trebui evitate. Multe astfel de produse conţin alcool, care poate provoca uscarea suplimentară a pielii şi afectează producerea uleiurilor naturale. Pielea trebuie hidratată atât în timpul zilei, cât şi noaptea, când se recomandă folosirea unor creme mai bogate în agenţi umectanţi şi în uleiuri. Pe lângă faţă, o grijă specială trebuie acordată buzelor şi mâinilor.  Este necesar să utilizezi un balsam protector pentru buze, care se usucă şi se crapă pe vreme rece şi o cremă hidratantă pentru mâini, atât după ce vii de afară, cât şi după ce le ţii în apă fierbinte. În sfârşit, trebuie să ţii cont de protecţia solară. Multe persoane consideră că trebuie să-şi protejeze pielea de soare numai vara, dar nu este deloc aşa. În zilele foarte luminoase de iarnă, zăpada reflectă razele solare, crescând riscul de expunere la ultraviolete. Aşa că fie că te distrezi în zăpadă, fie că faci o plimbare, este necesar să aplici o cremă protectoare împotriva radiaţiilor solare. Persoanele cu tenul deschis şi cele cu pistrui trebuie să folosească o cremă cu SPF cel puţin 15, de câte ori merg afară în zilele de iarnă. 

Cele mai bune creme de faţă pentru sezonul rece

Cremele care previn uscarea tenului sunt ideale în sezonul rece, la fel ca şi cele are asigură un supliment de uleiuri nutritive pentru piele. Mai jos, vă recomandăm să încercaţi o cremă de faţă de la Pastel3, excelentă pentru sezonul rece.

Crema SKEYNDOR essential este special destinată persoanelor cu pielea uscată, oferind o hidratare intensă şi asigurând menţinerea elasticităţii pielii. Este potrivită pentru tenul uscat şi deshidratat, frecvent întâlnit în sezonul rece. Uleiul de germeni de grâu este bogat în vitamine (B6, E, acid folic), având şi efect anti-aging. Pielea uscată, crăpată şi iritată din sezonul rece poate beneficia maxim de acest produs esenţial pentru frumuseţea şi sănătatea ei. 

https://www.pastel3.ro/products/skeyndor-wheat-germ-oil-nourishing-cream-crema-cu-germani-de-grau 

Pentru pielea hipersensibilă şi uscată, formula îmbogăţită a cremelor de zi şi de noapte MARIO BADESCU –Hyaluronic Day Cream şi MARIO BADESCU- Elasto-Collagen Night Cream este tot ceea ce o femeie îşi poate dori în timpul iernii. Crema de zi conţine acid hialuronic şi este perfectă pentru zilele reci, cu vânt, care usucă ultima picătură de umezeală a feţei. Acidul Hialuronic previne pierderea de umiditate pe tot parcursul zilei, iar amestecul de uleiuri menţine pielea moale şi netedă. Colagenul din crema de noapte păstrează hidratarea, elasticitatea şi fermitatea pielii, iar vitaminele şi uleiurile au, de asemenea, efect hidratant şi hranitor. Împreună au un efect remarcabil asupra pielii tale şi te fac să străluceşti. Poţi descoperi şi alte produse marca MARIO BADESCU, vizitând https://www.pastel3.ro/collections/crema

https://www.pastel3.ro/products/mario-badescu-crema-de-zi-cu-acid-hialuronic 

https://www.pastel3.ro/products/mario-badescu-crema-de-noapte-cu-colagen

Crema de zi BRUNOVASSARI cu Royal Jelly este un adevărat răsfăţ regal pentru tenul uscat şi foarte obosit. Crema protectoare cu factor SPF 30 este, de asemenea, recomandată pentru zilele foarte luminoase de iarnă. Nu uitaţi că razele puternice pot dăuna, la fel de bine iarna ca şi vara, aşa că experţii recomandă creme de protecţie solară în sezonul rece. In plus, crema de la BRUNOVASSARI are un puternic efect anti-îmbătrânire. 

https://www.pastel3.ro/products/bruno-vassari-royal-care 

https://www.pastel3.ro/products/bruno-vassari-anti-age-sun-cream-spf-30

În timpul iernii, pielea se poate umple de pete, coji, iritaţii, din cauza frigului. De aceea, crema pentru ten sensibil de la ANUBIS este o inovaţie binevenită, pe care o puteţi introduce în rutina zilnică de îngrijire pe timp în sezonul rece. Este bogată în extract de muşeţel, hidratează, decongestionează şi calmează pielea. Crema nutritivă cu extract de colagen şi elastină de la Anubis face parte din gama Vital Line, special creată pentru tenul uscat şi deshidratat. Poate fi utilizată zilnic, dimineaţa şi seara, conţine protecţie antisolară şi luptă deopotrivă contra uscăciunii cauzate de sezonul rece, cât şi contra oboselii, ridurilor fine, primelor semne de îmbătrânire. Tenul care îşi pierde vitalitatea şi strălucirea, din cauza frigului şi vânturilor, poate fi reparat cu ajutorul unei creme polivitaminice pe bază de celule stem de portocale, care oferă un plus de prospeţime şi luminozitate pielii. 

https://www.pastel3.ro/products/anubis-crema-de-fata-sensitive-zul-2016

https://www.pastel3.ro/products/anubis-crema-nutritiva-cu-colagen-si-elastina-vital-line-2025 

https://www.pastel3.ro/products/anubis-crema-cu-celule-stem-din-portocale-si-acid-hialuronic 

Pentru că, în sezonul rece nu trebuie să uiţi nici de partenerul tău, Pastel3.ro (https://www.pastel3.ro/collections/crema) îţi pune la dispoziţie cel mai potrivit cadou:

Crema ultrahidratantă pentru bărbaţi este adaptată tenului masculin, prevenind uscarea şi deshidratarea şi având acţiune antioxidantă. Combinaţia de ginseng şi ghimbir conferă un plus de energie, elimină semnele de oboseală, stres şi îmbătrânire prematură.  

https://www.pastel3.ro/products/anubis-ultra-hydrating-cream-crema-ultra-hidratanta-pentru-barbati

Alte măsuri pentru îngrijirea feţei în sezonul rece

Crema potrivită trebuie asociată şi cu alte măsuri de protecţie, pe care trebuie să le iei, pentru a preveni efectul iernii asupra feţei tale.

Astfel, experţii recomandă:

Folosirea unui umidificator în casă, pentru a preveni uscarea excesivă a aerului şi a păstra nivelul optim de umiditate, de 35-45%. 

Reglarea termostatului centralei, astfel încât căldura să nu fie sufocantă şi să usuce întreaga atmosferă în jur. Încearcă să menţii o temperatură de maxim 25 grade Celsius, dacă vrei să ai o piele sănătoasă. 

Duşuri mai scurte şi nu foarte fierbinţi. Chiar dacă este tentant un duş îndelungat după o zi friguroasă, încearcă să nu depăşeşti 5- 10 minute şi să eviţi apa foarte caldă. 

Utilizarea unor fulare sau eşarfe moi, care nu irită faţa. Materialele precum lâna, deşi călduroase, pot afecta tenul sensibil, de aceea nu trebuie să atingă direct pielea. Pe de altă parte, este necesar să vă acoperiţi faţa când mergeţi afară, cu eşarfe sau fulare moi, astfel încât să nu suportaţi efectele gerului şi vântului. 

Hidratare intensă şi alimente care conţin omega-3 şi omega-6. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.