Cum sa alegi masina perfecta pentru tine, avand grija si de economiile tale

Author: Oana Picerea

In zilele noastre, masina nu mai este de mult un moft, devenind in timp o necesitate. Indiferent ca mergi la locul de munca, la facultate, la cumparaturi sau iti duci copilul la gradinita, ai nevoie de un autoturism pentru a te deplasa rapid si fara efort. Pe vremuri, mijloacele de transport existau intr-un numar destul de mic, fiind detinute de un procent scazut al populatiei. Acest aspect s-a schimbat intre timp, ajungand ca masinile sa fie regasite pe toate strazile. Tocmai ai promovat examenul auto si vrei sa-ti cumperi o masina? Vrei sa o inlocuiesti pe cea actuala? Sau te-ai decis ca este cazul sa iti usurezi viata?

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in alegerea masinii potrivite

Cunoaste-ti nevoile!

Autoturismul perfect pentru tine este acela ce implineste atat nevoile tale, cat si confortul pe care ti-l doresti. Cu totii stim ce ne dorim in materie de estetic si confort, insa nu trebuie sa fim ghidati doar de aceste aspecte, intrucat ele nu sunt capabile sa ne satisfaca necesitatile. Gandeste-te un moment la stilul tau de viata si astfel iti vei raspunde singur la intrebarea “De ce anume am nevoie?”.

— In functie de zona in care te deplasezi constant sau in care locuiesti te poti ghida in alegerea dimensiunii masinii. Daca zona respectiva este in centrul unui oras, un autovehicul mic, de tip hatchback se potriveste perfect conditiilor de trafic. In plus, cu o astfel de masina nu vei intampina dificultati in privinta parcarii. Comparativ cu un suv, pe langa parcare, stand in trafic acestea nu consuma la fel de mult carburant.

— Intrebarea care macina pe toata lumea este: “Cutie automata sau cutie manuala?”. In ultimii ani, s-au imputinat masinile noi cu transmisie manuala, lasand loc celor automate si celor electrice. Confortul unui astfel de autoturism in trafic nu se compara cu nimic altceva. Totodata, tariful unui astfel de autoturism este mai ridicat, ca de altfel si costurile de intretinere.

— Ia in considerarea si aspectele banale ale viitorului tau autovehicul, ca de exemplu numarul usilor. Daca circuli cu masina doar pentru a ajunge la locul de munca, si deseori esti singurul pasager, poti lua in calcul o masina cu doar doua usi. Situatia se schimba in momentul in care utilizezi masina destul de des, avand mai mult de doi pasageri. In astfel de cazuri, o masina coupe iti poate crea neplaceri.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele de care trebuie sa tii cont in alegerea masinii perfecte pentru tine. Indiferent de marimea masinii, de cutie sau de numarul usilor, pe Sibas.ro ai o varietate de modele din care poti alege si oferte de neratat.

Fii atent la economiile tale!

Sunt cazuri in care dupa cumpararea unei masini, toate economiile noastre ajung sa fie epuizate. La scurt timp, ne dam seama ca mai avem nevoie de valuta. Inainte sa cumperi autoturismul, alege sa iti imparti bugetul in doua categorii: cel prestabilit pentru achizitionarea propriu-zisa a acestuia si cel pentru costurile ulterioare.

— Economisim o bucata buna de vreme pentru a cumpara o masina, insa nu luam in calcul si vizitele ulterioare la service. Pentru autoturismele second hand, bugetul alocat costurilor de dupa achizitionarea masinii se divizeaza in alte doua categorii: vizitele la service si actele necesare pentru circulatia legala.

— In cazul masinilor noi, excludem vizitele la service, luand in calcul doar asigurarea, Casco-ul, ITP-ul si asa mai departe.

Atunci cand decidem sa ne achizitionam un astfel de vehicul, trebuie sa ne documentam, sa cunoastem piata si sa facem alegerea potrivita pentru nevoile si dorintele noastre. Este o investitie pe termin lung, astfel trebuie sa acordam multa atentie fiecarui detaliu.

 

Sursa foto - unsplash.com

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.