Cum să alegi un parfum și să devii un cunoscător ale acestei lumi înmiresmate

Author: Diana Tilă

Parfumurile fac parte inevitabil din viață noastră. Un parfum potrivit va oferi încredere în sine, va sublinia caracterul sau va spori puterea de seducție. Mirosurile frumaose ne pot aduce amintiri din prima vacanță împreună, de o zi specială sau de o anumită persoană. Alegerea unui parfum nu trebuie absolut să fie o chestiune simplă.  De aceea, te ajutăm să devii un cunoscător al parfumurilor, pentru a alege în consecință ceea ce ți se potrivește sau i se potrivește unei anumite persoane.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să determini pentru cine alegi un parfum. Parfumurile de damă sunt complet diferite de cele pentru bărbați, vei întâlni parfumuri unisex și există și parfumuri pentru copii. Să vedem!

Parfumuri de damă

Parfumurile pentru femei sunt dominate de notele florale, unde principalele componente ale compoziției sunt florile, adică trandafir, iasomie, magnolie, lăcrămioare, violetă și altele. Întâlnim, de asemenea, arome proaspete, suculente și fructate, cu o componentă puternică de citrice, combinată mai ales cu note lemnoase, condimentate sau florale. Sticlele acestor parfumuri sunt de obicei feminine, realizate din sticlă curbată sau netedă și pot fi decorate cu funde și elemente aurii. La simplestore.ro vei descoperi o gama extinsă de parfumuri pentru damă de la branduri cunoscute sau parfumuri arăbești care au devenit un adevărat trend. Acestea din urmă sunt recunoscute atât pentru calitate, cât și pentru designul deosebit al sticlelor, desprinse parcă din poveștile Seherezadei.

Parfumuri pentru bărbați

Acestea sunt dominate de aromele lemnoase, unde lemnul de santal, cedru sau lemn de trandafir joacă un rol major, completate de obicei de ingrediente orientale, condimente, citrice și flori. Printre parfumurile pentru bărbați, disponibile și la simplestore.ro, găsim și parfumuri care conțin ingrediente care amintesc de mirosul de piele. Ele sunt completate de arome de tutun, tămâie și diverse lemne. Vei observă că parfumurile pentru bărbați au sticle moderne unghiulare cu design robust, adesea în culori închise și cu elemente metalice. Nu sunt ornate bogat deoarece trebuie să fie un simbol absolut al masculinității.

Parfumuri unisex

Parfumurile unisex sunt potrivite pentru ambele sexe și conțin adesea o componentă puternică de citrice. Avem arome de lămâie, lime, bergamotă sau portocală. De regulă, sunt “fresh”. La fel ca ingredientele de parfum utilizate, sticlele sunt potrivite atât pentru doamne, cât și pentru domni. Desigur, le vom găsi și la simplestore.ro.

Tipuri de parfumuri

Acestea sunt împărțite în funcție de procentul de parfum pe care-l conțin. Concentrația componentelor aromatice este completată într-un anumit raport cu alcool. Cu cât conținutul de substanțe aromatice este mai mare, cu atât aroma este mai intensă și durează mai mult.

Parfumul (Extrait de Parfum - P) conține 15-40% componente aromatice. Acesta este cel mai concentrat tip. Este foarte puternic și greu de produs, așa că doar câteva mărci cunoscute îl fac. De obicei sunt disponibile în sticle mai mici și prețul este mai mare. Cu toate acestea, intensitatea și persistența sunt atât de mari încât câteva picături vor mirosi timp de multe ore. Parfumurile sunt folosite mai mult pentru ocazii mai festive, dar le poți purta în fiecare zi. De regulă, nu au pulverizator, deci se aplică picătură cu picătură în spatele urechilor și în zona cotului.

Apa parfumată (Eau de Parfum - EdP) are în jur de 15% esențe de parfum în conținutul total. Este un raport optim între alcool și ingrediente de parfum, ceea ce o face blânda pentru pielea mai sensibilă. Se deosebește de parfumul real doar prin intensitate mai mică și durata mai scurtă. Chiar și așa, durează aproximativ 4-6 ore pe piele și haine. Aparține celui mai bine vândut tip de parfumuri și este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi.

Apa de toaletă (Eau de Toilette - EdT) constă din 5-15% arome și aproximativ 80% alcool. Este preferată în principal de cei care schimbă adesea parfumurile. Miroase pentru un timp mai scurt decât restul și, după cum sugerează și numele, a fost inițial arome proaspete pentru de dimineață. Prețul de achiziție este mai favorabil comparativ cu tipurile de parfumuri mai concentrate.

Toate aceste tipuri de parfum le vei găsi la magazinul online simplestore.ro. Te vei bucura de diversitate, dar și de prețuri de achiziție extrem de bune și oferte care vor convenabile pentru tine.

Prețul este egal cu calitatea

Cu cât este mai mare categoria de preț a parfumului, cu atât procentul de parfumuri pe care îl conține este mai mare și calitatea este mai buna, dar nu este o regulă imuabilă. De multe ori vei plăti mai mult pentru o marca binecunoscută. Pe piața găsești și imitații ale unor parfumuri cunoscute. Prețul lor este de obicei semnificativ mai mic, dar calitatea ingredientelor folosite este discutabilă. Așa că te sfătuim să nu arunci banii pe fereastră cumpărând un fake. Cum spuneam, parfumurile de la simplestore.ro sunt originale și au și prețuri de achiziție foarte bune.

Cum să alegi un parfum?

Aplică parfumul pe piele, de obicei la încheietura mâinii. Nu recomandăm aplicarea pe îmbrăcăminte, deoarece parfumul nu se va dezvoltă corespunzător și, în plus, componentele parfumului pot deteriora îmbrăcămintea, mai ales dacă vorbim de extractul de parfum. Dacă vei comanda online, încearcă inițial să mergi într-un magazin de parfumuri pentru a vedea cum miroase și apoi poți să alegi cu încredere. Să știi că mirosurile nu variază de la un lot la altul așa că nu-ți face griji cu o comandă de la simplestore.ro. Atunci când alegi un parfum cadou, fii conștient de faptul că contează și pH-ul pielii viitorului purtător. Asta înseamnă că, chiar și cu aceeași compoziție de parfum, va forma o combinație unică de aromă personală, diferită de a ta. Cel mai sigur este să cumperi un parfum pe care destinatarul îl cunoaște și îl folosește deja sau să alegi un parfum cu ingrediente populare. Dacă tot nu ești lămurit ce parfum să alegi, poți să apelezi la angajații de la simplestore.ro. Poți suna la numerele de pe site și vei avea susținere garantată în găsirea parfumului potrivit pentru tine sau pentru cineva drag.