Cum să aveți parte de o epilare perfectă

Author: Oana Iosif

Dacă sunteți nouă în lumea epilării, gândul de a vă folosi un epilator poate fi unul descurajant. Suntem aici pentru a vă ghida prin modul de utilizare a unui epilator și pentru a ne asigura că știți tot ce trebuie să știți despre cum să vă epilați și să obțineți cele mai bune rezultate posibile.

Înainte de toate, ce este mai exact un epilator?

Ca să simplificăm: un epilator este un dispozitiv asemănător cu un aparat de ras electric, dar în loc de lame care taie firele de păr, epilatorul folosește mai multe pensete rotative pentru a trage părul de la rădăcină. Acest lucru are ca rezultat o piele mult mai netedă și o menține așa mult mai mult timp decât o poate face o lamă de ras.

Ce trebuie să faceți înainte de epilare

Este important să vă asigurați că pielea dvs. este în stare bună pentru epilare, pentru a evita mai multă iritație decât este necesar. Există mai multe modalități de a face acest lucru.

Exfolierea:

Una dintre principalele cauze ale firelor de păr încarnate sunt celulele moarte ale pielii care blochează porii prin care cresc firele de păr. De aceea, este important să exfoliați înainte de epilare. Produsul nostru preferat în prezent pentru exfoliere este acest exfoliant cu sare de Himalaya - și este și accesibil!

Pentru cele mai bune rezultate, încercați să vă exfoliați cu aproximativ o zi înainte de a vă epila. Puteți, bineînțeles, să vă exfoliați chiar înainte de a folosi un epilator, dar acest lucru tinde să lase pielea puțin delicată și ar putea duce la mai multă durere și roșeață decât în mod normal.

Exfolierea o dată pe săptămână vă va menține pielea frumoasă și proaspătă. Dacă aveți de gând să vă epilați o dată la două săptămâni, vă recomandăm să începeți să vă exfoliați și dumneavoastră în mod regulat.

Cremă de amorțire:

Nu credem că aceasta este o completare necesară la o rutină de epilare și poate deveni puțin cam scumpă dacă este folosită în mod regulat. Dar dacă sunteți îngrijorată de durere, merită să încerci.

Rasul cu lama înainte de epilare:

Această parte de pregătire este într-adevăr relevantă doar pentru prima dată când vă epilați. Epilatoarele funcționează cel mai bine atunci când părul este scurt și de lungime similară. Dacă părul este prea lung, ceea ce se întâmplă adesea este că părul pur și simplu se rupe în loc să fie smuls complet. Unele epilatoare au capete de bărbierit, astfel încât puteți folosi același dispozitiv.

Pentru prima dată, vă recomandăm să vă radeți cu 1-3 zile înainte de a plănui să vă epilați pentru a da părului suficient timp să crească puțin.

Umed sau uscat:

Acesta este un pas important. Va trebui să alegi una sau alta. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, dar nu vei obține rezultate deosebite cu o piele „ușor umedă".

Epilarea uscată este, fără îndoială, cea mai eficientă metodă. Fără ca apa să îngreuneze firele de păr și să le împingă împotriva pielii, epilatorul este capabil să ridice firele de păr cu ușurință și îți va permite să termini o epilare completă într-un timp mult mai scurt. Acest lucru poate fi o problemă dacă epilatorul dvs. este fără fir și are un timp de funcționare limitat.

Dezavantajul epilării uscate este comoditatea și durerea. Va fi mai multă curățenie de făcut la epilarea în afara dușului și, fără apă caldă pentru a vă calma pielea, va fi un pic mai dureros.

Atunci când vă epilați uscat, ar trebui să vă epilați înainte sau după duș. Asigurați-vă că nu folosiți apă prea fierbinte (vă usucă pielea) și că vă uscați bine pielea cu un prosop înainte de a folosi epilatorul.

Deși mai lentă decât epilarea uscată, epilarea umedă este mult mai convenabilă și mult mai puțin dureroasă. Posibilitatea de a te epila în baie sau la duș este una pentru care suntem extrem de recunoscători. Dacă aveți un epilator umed și uscat, fără fir, atunci îl veți putea folosi atât în afara, cât și în interiorul băii/dușului.

Apa caldă face ca pielea să fie mai relaxată și, prin urmare, mai lejeră. Acest lucru face ca senzația de păr tras să fie mult mai puțin vizibilă. Din păcate, înseamnă că va trebui să petreceți mai mult timp epilându-vă, deoarece, de asemenea, face ca ridicarea firelor de păr să fie mai dificilă.

În combinație cu un gel de duș plăcut și poate un pahar de vin, epilarea în baie este metoda perfectă de epilare.

 


Maria Pătrașcu, medic specialist psihiatru, a adus în prim-plan, în cadrul emisiunii „Follow us!”, câteva semne după care putem recunoaște o persoană narcisistă.