Cum să călătorești prin intermediul obiectelor de decor?

Author: Lavinia Medrea

Nu puțini sunt cei care adoră să viziteze orașe îndepărtate sau țări exotice. Sunt persoane care merg într-atât încât își lasă locul de muncă pentru a investi toate economiile pe care le au în aventuri de neuitat. Aceștia sunt globetrotteri de care am auzit adesea vorbindu-se. Însă, din păcate, nu toată lumea își permite să plece ori de cate ori are chef. De asemenea, există acele persoane care nu au timp sau nu au veniturile necesare pentru a face călătoriile la care visează. Totuși dorința lor de a vedea lumea este mare. Tot în aceeași categorie intră și cei ce iubesc suvenirurile, care adoră să cumpere, din locurile prin care merg, tot felul de amintiri pe care să le afișeze la loc de cinste în locuințele lor. Dar, dacă nu pot pleca, aceștia trebuie să găsească soluții pentru a aduce în casele lor piese din alte lumi, prin care să poată și ei călători cu mintea.

Statui etnice

Orice casă care se respectă ar trebui să aibă personalitatea ei. Poate că ne-am săturat să vedem mereu aceleași locuințe, reci, lipsite de caracter. Desigur, ne place curățenia, dar mulți înțeleg prin asta eliminarea oricăror obiecte care pot adaugă acel ceva unic al casei lor. Nu, dragilor, curățenie înseamnă praf șters, podele curate, lipsa murdăriei. Curățenie nu înseamnă să nu pui în casă acele obiecte minunate care arată cine ești tu. De aceea, pentru cei care au înțeles acest lucru, recomandăm statuile. Cu ajutorul lor poți călători prin minunatele culturi tribale, din Asia sau Africa. Aceste piese le poți cumpăra chiar de la noi din țară, de la magazinul Disini, care aduce în stoc doar piese autentice. Sunt atât de minunate acele sculpturi din Indonezia sau Bali, reprezentând zeități autohtone! Nu ai cum să nu le apreciezi dacă ești cât de cât cunoscător al acestor culturi străvechi.

Când cumperi un asemenea obiect prețios de la Disini, ai ocazia de a face o călătorie în civilizațiile respective. Poate vei fi împins de curiozitatea de a afla mai multe despre proveniența acelei statui, despre locul în care a fost făcută, despre istoria acelor locuri. Vei caută imagini sau chiar documentare grăitoare. Asta este o modalitate minunată de a face o călătorie culturală, fără a părăsi casa. Mai mult, bugetul tău nu va avea de suferit, pentru că știm cu toții cât de mult costă o asemenea aventură, în locuri atât de exotice.

Tablouri prețioase

Nu tuturor le plac acei pereți albi, imaculați. Unii spun chiar că acele case în care nu există nimic pe perete sună a gol. Chiar așa și este. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să pui imagini sau tablouri de tip kitsch. Ar fi indicat să alegi piese frumoase, iar Disini te poate ajuta în acest sens. Pe site poți să găsești minunate picturi, realizate manual, cu imagini specifice unor anumite culturi. Deosebit de populare sunt cele cu Buddha, deoarece au darul de a aduce o atmosfera Zen în locuință.

Dacă te înconjori de asemenea tablouri, intercalând printre acestea câteva alte piese cu frunze de bambus pictate de exemplu, va fi ca și cum vei fi plecat într-o călătorie minunată în țări unde chiar poți să vezi minunatele reprezentări ale acestui personaj atât de important pentru lumea asiatică. Îți recomandăm, de asemenea, să afli cât mai multe despre aceasta filosofie, pentru că, în special dacă ești o persoană stresată, te poate ajuta pentru relaxare. Va fi ca și cum vei fi făcut o călătorie minunată, de fiecare dată când vei privi tablourile cu Buddha.

Mobilier autentic

Degeaba alegi statui, tablouri din anumite țări, dacă restul nu are pic de personalitate. Adică, ca să înțelegi mai bine, în cazul în care locuința ta este plină de piese de mobilă din PAL lucios, roșu, negru sau altă culoare fistichie, vei pune degeaba statui din țări îndepărtate. Este o vorbă românească care spune că unele lucruri sunt că “nuca în perete”. Acesta va fi și cazul dat ca exemplu mai sus. Încearcă, pe cât posibil, să faci un mix eclectic de mobilier.

Dacă poți, alege, chiar din târgurile de vechituri piese care au un aer special, patinat, de lemn. Însă și pe Disini poți să găsești mobilă minunată, numai bună pentru cei ce doresc să aducă în casă lor aerul călătoriilor exotice. De asemenea, îți recomandăm să nu renunți la mobilă veche. Aceasta poate fi recondiționată, adesea potrivindu-se mult mai bine cu statuile asiatice sau africane decât piesele noi. Dacă nu știi cum să faci acest design pentru casa ta, poți să cauți diverse combinații interesante pe internet. Pinterest este întotdeauna o sursă minunată de inspirație care te așteaptă cu o mulțime de exemple ce îți pot fi de folos.

Textile misterioase

Când te gândești la călătorii, adesea îți vin în minte o mulțime de culori vii. Roșu, albastru turcoaz, galben intens, auriu…sunt nuanțele pe care le vezi atunci când închizi ochii, gândindu-te în special la locuri pline de exotism. Așadar, nu cred că trebuie să îți mai spunem că ar fi necesar să te aprovizionezi cu pături, fețe de masă, perne care să aibă aceste frumoase culori. Un mic touch auriu va face peisajul complet, sau aproape complet. De fiecare dată când tu sau altcineva va intra în casa ta va avea impresia că a fost transportat în țări îndepărtate, cu aerul specific orientului.

Plante

De multe ori, ne dorim să vizităm țări care ne pot oferi vegetație luxuriantă. Deci, verdele este important. Pentru a-ți completa călătoria în interiorul casei tale, nu uita de vegetație. Palmieri, ficuși, ferigi…orice îți place poate să întregească decorul descris în paragrafele anterioare. Până la urmă, o casă lipsită de viață nu te poate îmbia la visare.