Cum sa cereti o crestere salariala

Author: Oana Iosif

Solicitarea unei mariri de salariu brut ar trebui sa fie un efort serios, dar fara confruntare. Vrei sa fii increzator si entuziasmat de obiectivul tau actual.

Puteti urmari site-uri de specialitate in care sa va documentati despre cum sa solicitati o marire, momentul potrivit si cat sa fie aceasta. Pentru a face mai multe simulari ale salariului net si brut intrati pe calcul salariu net.

Este important sa cititi limbajul corpului managerului dvs. si sa puteti pivota pe baza conversatiei. Cand intrati in intalnire, este important sa dati tonul.

Cum solicitati o marire de salariu

Startul conversatiei ar trebui sa vina din partea dvs si ar trebui sa inceapa astfel: va multumesc pentru intalnirea cu mine astazi. Am vrut sa discut despre rolul meu actual si despre compensatii. Am cercetat alte pozitii similare si, pe baza cercetarilor mele (adaugati cercetari daca este necesar), experienta si performanta in companie, consider ca un salariu de (suma) de lei ar fi mai potrivit pentru mine.

Crestere salariala pe baza volumului de munca

Exemplu de discutie initiata de dvs: va multumesc pentru intalnirea cu mine astazi. Mi-am asumat mai multe responsabilitati in ultima vreme (adaugati responsabilitati si succese) si as dori sa discut cum modul in care salariul meu actual poate reflecta aceasta sarcina mai mare de munca.

Fii pregatit pentru intrebari

Rareori managerii spun doar "da", dar adesea au intrebari si au nevoie de mai multa convingere. Fii pregatit ca managerul tau sa iti puna intrebari despre performanta ta, la ce ai lucrat, sfera rolului tau si cercetarile pe care le-ai facut. Este ca un interviu de angajare, va trebui sa va vindeti si sa va puteti sustine creantele.

Raspunsul poate fi nu

Daca managerul dvs. spune ca nu este posibil, puteti incerca sa transformati nu intr-un da, prin negociere. Exista o diferenta intre "nu, niciodata", "nu, nu chiar acum" si un poate. Este posibil ca unele persoane sa nu se simta confortabil sa faca acest lucru sau este posibil sa nu existe un buget pentru cresteri in acest moment.

Daca seful tau spune initial nu, poti incerca sa-l transformi intr-un poate, intreband ce poti face pentru a castiga majorarea de salariu sau daca puteti purta aceasta discutie in trimestrul urmator.

Chiar daca raspunsul este un nu greu bazat pe finantele companiei, puteti incerca sa negociati avantaje nemonetare care sa va faca fericiti pe termen scurt, cum ar fi mai mult timp liber, program flexibil de lucru, mai mult de lucru de acasa sau o schimbare de titlu.



 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.