Cum sa consumi cartofii ca sa nu te ingrasi! Incearca aceasta metoda!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 02:10

Tuberculii de cartof contin aproape toate vitaminele principale, iar in sezonul de iarna pot constitui singura sursa de vitamine naturale.

In plus, cartofii nu contin grasimi si deci nici colesterol. Sunt foarte bogati in carbohidrati si ingrasa doar daca sunt preparati cu grasime, prajiti sau combinati cu branza grasa, smantana sau carne. Un avantaj deosebit al consumului de cartofi consta in faptul ca nu vi se va face foame intre mese.

Cartofii nu ingrasa daca sunt fieti in coaja, mai ales ca aceasta contine jumatate din nutrientii specifici cartofului, si daca se mananca reci.



Cercetatorii de la Institutul de studii alimentare din Statele Unite sustin ca aceasta forma de preparare termica pastreaza cele mai multe calitati terapeutice ale cartofului, fiind mult mai eficienta fata de prajire ori fata de fierberea dupa decojirea prealabila.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?