Cum să cureți covorașul auto în condiții casnice? 3 pași simpli de urmat

Author: Oana Iosif
Actualizat: 02 iun 2022, 14:06

Fie că ai vărsat cafea, ai scăpat alimente sau ai avut încălțămintea de noroi, covorașele auto sunt cele mai exploatate elemente din întregul vehicul. Menținerea curățeniei în mașină reprezintă un detaliu important pentru fiecare șofer. Unele lucrări de întreținere, precum ar fi curățarea covorașelor auto, le poți face singur, în condiții casnice, folosind produse pe care le găsești acasă.

Trei pași pe care să-i urmezi când vei curăța covorul auto acasă:

1. Scoate covorașul auto din mașină și periază-l

Deși ar părea posibilă aspirarea covorului auto direct din mașină, pentru accesoriile detașabile de acest tip este recomandată scoaterea și curățarea lor pe o suprafață plată din curte. Acest lucru ți-ar permite să observi toate petele și să împiedici răspândirea murdăriei în interiorul automobilului. Pentru covorul care nu poate fi detașat, nu ai de ales, decât să-l cureți cu atenție în interiorul vehiculului.

Odată ce ai scos covorașul auto la suprafață, periază-l sau folosește o mătură pentru a îndepărta toate particulele de praf, pietricele și alte elemente care s-au adunat în timpul utilizării. Ai grijă să te asiguri că nu ai persoane lângă tine, care ar putea inhala praful eliminat.

2. Pregătește soluția de curățare

Soluția pentru curățarea accesoriilor tale poate fi procurată în avans de la orice magazin auto sau pregătită foarte simplu în condiții casnice. Pentru o soluție pregătită exclusiv acasă, e necesar să combini o cană de oțet, câteva lingurițe de gel pentru vase și aproximativ patru litri de apă. Dacă nu ai aceste produse în casă, există o altă combinație formată din trei lingurițe de săpun ras, două lingurițe de sodiu și aproximativ 500 ml de apă clocotită.

Soluția pregătită îți va ajunge pentru a spăla fiecare covoraș auto de la Autogedal.ro. Indiferent dacă alegi să pregătești sau să cumperi soluția, atrage atenția să nu le folosești în preajma unor culturi agricole. Pătrunderea amestecului în sol sau pe frunzele plantelor ar putea dăuna vegetației din grădină.

3. Începe curățarea cu petele proeminente

Dacă ai picături de cafea, urme de încălțăminte sau orice alte pete proeminente, începe curățarea cu acestea. Poți utiliza o periuță de dinți pentru a curăța covorașul auto și a te asigura că nu le vei scăpa, dacă te vei concentra pe întreaga suprafață a acestuia. După îndepărtarea acestor pete, ești liber să purcezi la spălarea întregului covor auto.

Cu toate aceste, sunt pete care se îndepărtează mai dificil, Dacă observi urme de grăsimi sau cerneală, trebuie să fii pregătit să aplici puțin alcool pe întreaga suprafață a petei și să ștergi cu atenție, fără a freca, pentru a evita extinderea petei.

După spălare, este necesar să ștergi covorașele cu niște prosoape și să le lași să se usuce într-un spațiu deschis, protejat de lumina directă a razelor solare. Pentru uscare rapidă, le poți amplasa într-o zonă cu vânt. În ceea ce privește covoarele care nu pot fi demontate, poți lăsa ușile mașinii deschise, pentru a se usca la aer.

Așadar, pentru a spăla covorașele auto, nu e necesar să cumperi soluții specifice sau să apelezi la o spălătorie exclusiv în acest scop. Poți curăța accesoriile de acest tip inclusiv în condiții de casă, întrucât implică niște pași simpli și rapizi.

 

Sursă foto: Pexels.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.