Cum să cureți cuptorul electric fără să folosești substanțe toxice. 5 metode simple și eficiente

Author: Laura Macovei
Actualizat: 22 nov 2023, 16:00

Cum să cureți cuptorul electric fără să folosești substanțe toxice. 5 metode simple și eficiente

Sursa: PixaBay

Cum să cureți cuptorul electric fără să folosești substanțe toxice. Cuptorul electric a devenit un electrocasnic prezent din ce în ce mai des în casele românilor. Ca orice electrocasnic, acesta necesită o curățare permanentă. Iată câteva metode de curățare a cuptorului electric fără să folosești substanțe toxice!

Cum să cureți cuptorul electric fără să folosești substanțe toxice.  Substanțele toxice pot fi extrem de dăunătoare pielii și totodată întregului organism, motiv pentru care este mult mai ușor să recurgem la ingrediente naturale pentru a curăța un astfel de cuptor. 

5 metode simple și eficiente pentru curățarea cuptorului electric

Aceste ingrediente naturale le vei găsi cu siguranță în casa ta, iar dacă nu le ai deja, sunt foarte ușor de procurat.

Cu toate acestea, înainte de a te apuca de curățarea propriu-zisă, asigură-te că ai oprit cuptorul și este complet răcit.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

De asemenea, poți folosi o perie de sârmă sau o spatulă pentru a îndepărta bucăți mari de murdărie înainte de a aplica soluția de curățare. Citește înainte manualul cuptorului pentru a evita deteriorarea suprafețelor sensibile.

Bicarbonat de sodiu și apă

Două elemente pe care cu siguranță le ai deja în casă. Apa și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până când obții o pastă și aplic-o pe suprafețele murdare ale cuptorului. Lasă să acționeze peste noapte sau cel puțin câteva ore, iar apoi șterge cu o cârpă umedă sau un burete.

Oțet alb și apă

Amestecă o parte oțet alb cu două părți apă într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează amestecul pe suprafețele murdare ale cuptorului și lasă să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute. Șterge cu o cârpă umedă sau un burete.

Lămâie și sare

Pune sare pe zonele murdare ale cuptorului. Stoarce sucul de la o lămâie și aplică-l peste sarea umedă și lasă să acționeze timp de aproximativ 20 de minute.

Freacă cu o perie sau o cârpă și șterge cu apă pentru a îndepărta reziduurile.

Apă fierbinte și oțet

Încălzește o cană de apă și adaugă o jumătate de cană de oțet alb. Așează amestecul în cuptor și închide ușa. Pornește cuptorul la o temperatură scăzută timp de aproximativ 20 de minute, iar apoi șterge interiorul cu o cârpă umedă.

Amidon de porumb și apă

Amestecă amidonul de porumb cu apă pentru a obține o pastă și aplic-o pe suprafețele murdare ale cuptorului. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și șterge cu o cârpă umedă sau un burete.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.