Cum să decorezi o casă modernă, elegantă, confortabilă și frumoasă?

Author: Oana Picerea

Dacă îți dorești să ai o casă cu un decor modern, atunci te afli la locul potrivit. O casă modernă, elegantă și frumoasă este visul multor oameni și, deși pare complicat, nu este așa. Stilul modern este mult mai accesibil decât era acum câțiva ani, motiv pentru care casele în stil modern și interioarele minimaliste sunt o tendință de ceva timp. Tot mai multe familii, în special tinere, caută mobilier și decorațiuni cât mai luminoase, cu linii curate și care să dea acel aer minimalist sic. O să îți spunem în acest articol, ce trebuie să faci pentru a obține un decor modern, ce mobilă să alegi și alte mici secrete de design interior.

Folosește tonuri deschise și neutre

Una dintre cele mai comune caracteristici în decorațiunile moderne este luminozitatea. Pentru a obține acest efect modern, se folosesc adesea ferestre mari, deoarece acestea vor lăsa să pătrundă mai multă lumină naturală. De asemenea, este obișnuit să pui oglinzi care reflectă lumina și oferă un plus de lumină în camere.

Printre cele mai folosite tonuri în decorațiunile moderne se remarcă mai presus de toate albul și culorile neutre, contrastând culorile monocromatice și griurile. Culoarea este o parte esențială a tuturor tipurilor de decorațiuni, iar din acest motiv este foarte important să adaptezi întreagă locuința la gama de culori aleasă de tine.

Pe de altă parte, dacă dorești să obții un oarecare contrast vizual, poți introduce pete de culoare în camere pentru a le revigora și a le da personalitate. Pentru asta poți folosi perne, covoare, perdele, veioze și alte elemente decorative pe care le poți introduce în casă ta fără nici o problema. Dar da, nu pune prea multe culori și trebuie să le alegi doar pe cele care se mixează bine.

Simplitate și minimalism

Design-urile interioare moderne se caracterizează prin a fi foarte funcționale și simple. Contrastele de culoare sunt de obicei simple. Decorațiile bogate ale stilului clasic nu-și au locul aici. În plus, puținele accesorizari și minimalismul decorațiunilor moderne ajută la economisirea spațiului, o calitate foarte importantă astăzi, deoarece este din ce în ce mai obișnuit să locuim și să alegem case cu mai puțini metri pătrați.

Dacă dorești să-ți decorezi casa într-un stil modern, nu trebuie să îți supraîncarci casă cu tablouri, lămpi sau alte elemente. A lăsa spații deschise și nu foarte aglomerate este unul dintre cele mai tipice puncte ale decorațiunii moderne.

Mobilier pentru decorațiuni moderne

Desigur, designul mobilierului trebuie să fie modern și de actualitate, dar este și important ca acest mobilier să fie doar confortabil. De exemplu, dacă alegi mobilier Aethos vei face cel mai bun pariu pentru un design interior modern. Cu mobilierul Aethos nu va fi nevoie să sacrifici confortul pe care îl poți avea în casă ta, deoarece multe alte piese actuale pot fi destul de inconfortabile. Piesele de aici sunt utile, practice și au acel aer modern pe care l-ai căutat dintotdeauna.

Poți alege mobilier alb sau negru, deși și mobilierul din lemn este foarte atractiv și este utilizat pe scară largă în design-urile moderne actuale.

Oricât de modern ar fi designul, nu uită de spații de depozitare. Dulapurile nu sunt niciodată suficiente și odată cu ele viața de acasă devine mai confortabilă. Când există un loc de depozitat și organizat, este mai ușor să găsești totul. Așadar, plasează dulapuri, libere sau încorporate și optimizează spațiul la maxim. Ai grijă la deschiderea ușilor și la spațiul de care dispui. Deschiderea glisantă îți poate face viața mai ușoară.

Cu mobilierul potrivit și suprafețele clare, senzația de spațiu și ordine este mai mare. Sentimentul de bine crește, dar și sarcina de curățare este simplificată prin a avea mai puțină „dezordine”. Acest lucru te va face să te simți că și cum ai locui într-o casă confortabilă.

Dacă însă trebuie să renovezi o casă și pentru a merge dintr-un loc în altul în casă trebuie să te strecori printre mobilă, trebuie să remediezi situația. Zonele de tranzit trebuie să fie libere, fără mobilier sau alte piese care să stea în cale. Astfel vei simți că fluxul dintre medii este mai confortabil.

Totul trebuie să fie la locul sau. Acest sfat îți va ușura viața. Practic, trebuie să păstrezi o logică și o relație între obiectele pe care le deții. Creează corpuri, nișe sau mobilier special pentru diverse obiecte cum ar fi cărțile, dosarele și așa mai departe.

Oricât de mică ar fi, a avea o sală de mese este ceea ce îți face viața mai ușoară. Încearcă să delimitezi spațiul de luat masă, chiar dacă nu dispui de o locuință mare. Astfel vei avea un loc liniștit de petrecut timp cu familia și prietenii, și un loc în care poți să gătești în tihna.

În conformitate cu ideea de a căuta cea mai bună distribuție, dulapurile ar trebui să fie aproape de baie și de dormitor pentru caracter practic. Cel mai obișnuit este să te îmbraci la ieșirea din baie sau în cameră, așa că plasează dulapurile într-o poziție strategică. 

Gândindu-ne la o casă confortabilă, dar și modernă, în baie ar trebui să existe o zonă de duș (mai bine decât o cadă) cât mai largă. Pentru a face totul practic lasă accesul cât mai liber și crează o nișă sau instalează rafturi.

Alege lumini LED în loc de lămpi

Luminile de tip LED sunt ideale pentru a realiza o atmosferă caldă în casele moderne. Trebuie să alegi corect iluminarea pentru fiecare cameră pentru a crea atmosfera perfectă în fiecare caz și să alegi puterea corectă a LED-urilor. Culoarea luminilor este și ea importantă și trebuie adaptată stilului pe care dorim să-l realizăm în casa noastră. Gamele de culori au variante infinite, deși cele mai folosite sunt albul.

Așadar, cu aceste sfaturi și trucuri, poți să decorezi și să mobilezi o casă astfel încât să fie modernă, elegantă, dar și cât se poate de practică și confortabilă.