Cum să dezgheți mai repede mașina. Trucul pe care trebuie să îl știe orice șofer

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 30 ian 2024, 10:59

Care este trucul care ne ajută să dezghețăm mai repede mașina

Sursa: freepik

Diminețile sunt tot mai reci, iar șoferilor le ia tot mai mult timp să dezghețe mașinile înainte de a pleca, însă acesta este un truc care îi poate ajuta.

Pentru a putea să plece la drum, șoferii sunt nevoiți să dezghețe mașina, mai ales parbrizul deoarece acesta este foarte important pentru vizibilitatea șoferilor. Este important pentru șoferi ca acest proces să nu fie unul îndelungat, dar și să ofere o atenție deosebită acestor condiții meteorologice, astfel încât să asigure atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. 

Cum să dezgheți mai repede mașina

Pentru a vă dezgheța parbrizul mai rapid puteți alege mai multe variante prietenoase cu mașina, printre care se numără și sarea Grunjoasă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați sarea grunjoasă cu apa și să pulverizați amestecul pe geamurile mașinii, dar și pe parbriz, iar în câteva minute veți scăpa de înghețul de pe acestea. 

Șoferii pot să își facă viața mai ușoară prin protejarea parbrizului și a geamurilor, iar dacă aceștia nu își doresc să apeleze la soluții chimice, atunci vă oferim câteva ingrediente naturale care vă protejează geamurile și parbrizul de îngheț.

Aveți nevoie de oțet alb și apă, pe care să le amestecați să le pulverizați pe geamurile și parbrizul mașinii, ceea ce o să le protejeze de îngheț câteva săptămâni.

Pentru a preveni înghețul puteți alege să folosiți și o cârpă umezită cu alcool de 90 de grade, pe care o treceți peste parbriz și geamuri cu o seară înainte. Acest obicei trebuie repetat la câteva zile și este recomandat să folosiți această cârpă și pentru a șterge ștergătoarele, astfel acestea o să degresa mai bine parbrizul.

Cu ajutorul acestei metode, stratul de gheață de pe mașină se subțiază, astfel veți avea nevoie doar de racletă de plastic pentru a răzui reziduurile de îngheț, potrivit stiridinlume.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Impozitul auto în 2024: Taxele au crescut! Cât trebuie să plătești în funcție de capacitate cilindrică a mașinii

Deși poate să fie o metodă ciudată, o jumătate de ceapă sau de cartof vă poate salva geamul și parbrizul de la îngheț. Tot ce trebuie să facă șoferii este să frece o jumătate de ceapă sau o jumătate de cartof pe parbriz cu o seară înainte, iar aceste alimente vor crea o peliculă subțire pe parbriz, ce va crea un strat de protecție împotriva înghețului.

Greșeli pe care șoferii le fac când dezgheață mașina

Majoritatea șoferilor uită să își protejeze mașina pe timpul iernii, acoperind parbrizul cu un carton sau o prelată, așa că aceștia decid să folosească metode rapide pentru a își dezgheța mașina, însă acestea nu sunt și cele mai benefice pentru autovehicul. Unii șoferi au tendința de a turna apă fierbinte pe parbrizul mașinii pentru a îl dezgheța mai repede, însă există o posibilitate ca apa să înghețe din nou dacă temperaturile sunt scăzute sau chiar apa fierbinte să spargă parbrizul de la șocul termic. 

Șoferii ce aleg să dea drumul la aerul condiționat la maxim nu fac o alegere foarte bună deoarece consumă mai mult carburant, deoarece dezghețarea poate dura câteva minute bune. Dacă vreți să vă dezghețați parbrizul este indicat să nu apelați la ștergătoarele de parbriz cu spălătorul de parbriz, deoarece există un risc de a le deteriora. 

În cazul în care alegeți să coborâți geamurile pentru a le dezgheța, trebuie să renunțați la acest obicei deoarece poate deteriora sistemul mecanizat. 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.