Cum să evităm amenzile de până la 3.000 de lei când facem un picnic? Locuri perfecte pentru un picnic în familie

Autor: Bianca Vidoi

Ce trebuie să facem ca să nu primim amenzi la picnic?

Sursa: Unsplash

Românii își doresc să profite de vremea frumoasă de afară petrecând cât mai mult timp în afara casei, iar parcursule din București au fost luate cu asalt.

Temperaturile din București ating 30 de grade Celsius, iar românii profită de aceste momente pentru a petrece cât mai mult timp în natură, iar parcurile din oraș sunt pe listele oamenilor. Tot mai multe parcuri din București s-au umplut de oameni, iar activitatea preferată a românilor este să facă un picnic, momente în care se reconectează cu natura și se bucură de soare.

Locații perfecte pentru un picnic alături de cei dragi

Nu contează dacă este o zi de weekend sau o zi în care elevii merg la școală și adulții merg la muncă, deoarece parcurile din București sunt pline de persoane ce își doresc să se bucure de temperaturile din termometre, dar și de natură. Bucureștenii ce nu își doresc să se deplaseze foarte departe pentru a petrece timp în natură aleg adesea să petreacă timp de calitate în parcurile din Capitală, iar picnicurile sunt activitățile preferate ale oamenilor.

Parcul IOR este unul dintre cele mai apreciate locuri verzi din București, iar acesta se află în sectorul 3 și cuprinde parcul Alexandru Ioan Cuza și parcul Titan. Oamenii ce aleg să facă un picnic în parcul IOR se pot bucura de cinci insule și un lac de origine naturală. Această locație este perfectă pentru un picnic deoarece are o zonă verde foarte bine întreținută, perfectă pentru o după-amiază liniștitoare la malul lacului.

Citește și: Picnic in natura: 5 sfaturi de organizare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 atrage în fiecare an tot mai mulți bucureșteni, fiind apreciat pentru modul în care este amenajat, dar și pentru numărul impresionant de copaci ce aduc umbră oamenilor ce organizează picnicuri.

Este un loc perfect pentru pasionații de jocuri în aer liber, dar și pentru cei ce își doresc să se bucure de o priveliște impresionantă, completată de lacul din parc, potrivit unica.ro.

Parcul Tineretului, aflat în sectorul 4, este cel mai mare parc din Capitală, având o suprafață de 200 de hectare. Pe această suprafață se pot găsi zeci de locuri perfecte pentru un picnic reușit, deoarece iarba verde și natura sunt principalele atracții ale parcului.

Cei mici ce pot bucura și de Orășelul Copiilor, un loc în care visele copiilor devin realitate și activitățile pe care le pot face îi vor captiva cu siguranță.

Cum să evităm amenzile de până la 3.000 de lei

Oamenii își petrec tot mai mult timp în parcurile din București, iar dacă nu sunt atenți la anumite aspecte, aceștia se pot trezi cu amenzi usturătoare.

Adesea, românii ce organizează picnicuri aduc și diferite preparate sau băuturi revigorante, ceea ce poate deveni o problemă dacă resturile menajere sunt aruncate în alte locuri decât în cele special amenajat, deoarece pot duce la amenzi între 200 și 2.000 de lei.

În cazul în care decideți să aruncați țigări, chibrituri sau alte surse de foc în alte locuri decât în cele special amenajate, atunci puteți primi o amendă între 300 și 3.000 de lei. Este important ca oamenii să respecte și orarul de desfășurare a activității de picnic, în funcție de zona în care acesta este realizat, în caz contrar, amenda va fi între 100 și 200 de lei. 

Liniștea este și ea importantă, iar persoanele ce deranjează comunitățile locale, viața sălbatică din zonă sau alți vizitatori, vor primi amenzi între 200 și 400 de lei, potrivit avocatnet.ro.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?