Cum să faceți o cafea bună la muncă: cele 5 sfaturi pentru o cafea satisfăcătoare și constantă

Author: Ana Filip

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este sângele vital al productivității, iar a trece ziua fără o doză de cofeină este suficient pentru a ne face să ne strâmbăm. Putem lua o cafea la pachet în drum spre birou, dar cum rămâne cu atunci când avem nevoie de o nouă doză în timpul zilei?

Răspunsul, desigur, este să punem la dispoziție o cafea bună la locul de muncă, dar cum putem crea o cafea de calitate de barista în sala de odihnă? În calitate de susținători ai unei cafele excelente la locul de muncă, ne-am gândit să vă împărtășim 5 sfaturi pentru a face ca experiența cafelei la locul de muncă să fie una plăcută și constantă.

1. Folosiți boabe întregi de calitate măcinate chiar înainte de preparare

Cafeaua ieftină măcinată în avans și lăsată la adăpostul elementelor se deteriorează rapid. Cea mai gustoasă cafea de birou este făcută din boabe proaspete măcinate chiar înainte de a fi preparată într-un aparat de cafea. Acest lucru se datorează faptului că procesul de măcinare eliberează compuși aromatici și de gust care oferă experiența autentică a cafelei. Puncte în plus pentru boabele de cafea prăjite la nivel local și care fac parte din comerțul echitabil.

2. Asigurați consistența măcinării și proporția raportului apă-cafea-lapte

Prea preparată, insuficient preparată, apoasă, cu picături, amară - cafeaua obișnuită de la birou poate fi mai puțin satisfăcătoare. Folosind un aparat de cafea espresso automat, este ușor să obțineți o măcinare consistentă, iar raportul de ingrediente și variabilele pot fi ajustate pentru a oferi de fiecare dată o băutură gustoasă și echilibrată.

3. Întrețineți-vă în mod regulat aparatul de cafea

Gândul la service și la întreținerea acelui aparat de cafea din birou s-ar putea să nu fie în fruntea listei de priorități a fiecărui manager - motiv pentru care are sens să externalizați către un furnizor expert în cafea de birou. Aceștia vă pun la dispoziție un aparat de cafea adecvat și un program de service și întreținere, luând toată logistica din mâinile dumneavoastră, astfel încât să vă puteți relaxa și să vă bucurați de o cafea bună la locul de muncă, fără nicio problemă.

4. Obțineți temperatura corectă a apei

Cafeaua este compusă în proporție de 99% din apă, iar temperatura de preparare este esențială. Ar trebui să fie între 91 C și 96 C - prea fierbinte și cafeaua se va arde, prea rece și nu se va extrage corect. Bineînțeles, un aparat de cafea automat are controale electronice pentru o temperatură precisă a apei și o setează pentru dvs. astfel încât să fie la fix.

5. Curățarea aparatului de cafea

Cafeaua de la birou are adesea un gust prost pentru că aparatele sunt neglijate. Mai ales la volume mai mari, este necesară o curățare zilnică sau săptămânală a unui aparat de cafea, pentru a menține grupul de preparare curat și cafeaua cu un gust excelent. Sau, folosiți un aparat de cafea cu un ciclu de curățare automată și bucurați-vă de o curățare programată periodică de la un furnizor de servicii de cafea pentru birou.

În timp ce unele aparate de cafea au o funcție de curățare automată care se activează după fiecare utilizare, trebuie să curățați manual carafa de lapte atunci când nu o folosiți.

Cel mai bine este să turnați doar cantitatea exactă de lapte de care veți avea nevoie pentru a minimiza risipa, apoi să curățați carafa de lapte după utilizare.

În ceea ce privește bagheta de abur, trebuie să o curățați imediat cu o lavetă umedă după fiecare operațiune pentru a preveni uscarea și formarea de cruste în lapte. Acest lucru nu este doar igienic, ci va împiedica, de asemenea, ca bagheta de abur să se înfundă cu lapte solidificat.

Elevați nivelul calității cafelei de la birou și întregul birou vă va mulțumi

Asigurarea unei cafele bune disponibile la locul de muncă este o modalitate sigură de a menține personalul și vizitatorii mulțumiți. Există o gamă de aparate automate care macină boabe proaspete la cerere pentru a vă oferi fiecare variantă delicioasă de espresso la simpla apăsare a unui buton. Puteți comanda boabe proaspăt prăjite și programa curățarea și întreținerea periodică în funcție de nevoile dumneavoastră.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.