Cum sa faceti “propriul ritual” cu salvie alba ? e-palosanto.com iti vine in ajutor!

Author: Oana Picerea

Daca veti intra pe site-ul e-palosanto.com, veti vedea o multime de betisoare si baghete din diferite plante, care pot fi achizitionate la preturi foarte convenabile. Desigur, va veti intreba probabil si la ce folosesc si, desigur, cum se folosesc. Probabil, printre baghetele de pe site, veti vedea si acele manunchiuri de salvie alba. Ei bine, trebuie sa stiti ca nu vorbim despre salvia pe care o punem in felurile de mancare preferate, ci despre slavie folosita la fumigatie. In acest articol veti afla despre ce este vorba sau chiar despre cum sa incepeti sa practicati fumigatia cu salvie.

Arderea unor baghete de salvie alba este un ritual foarte vechi cunoscut sub numele de fumigatie si poate fi folosit pentru a va curata si a va elibera de energia negativa. La fel si casa dvs. poate fi eliberata in acelasi fel de energia negativa si stagnanta. Fumigatia cu salvie alba este ca un dus energic. Dar, de ce este atat de important sa faceti asta? Ei bine, ganditi-va cum va simtiti atunci cand ati fost in compania unor persoane pozitive si foarte bine dispuse sau la un eveniment la care toata lumea se distreaza - ati simtit acea schimbare energetica care v-a facut sa zambiti zile intregi si v-a dat o stare de bine.

Acelasi lucru se poate spune si pentru energia din cladiri. Cati dintre noi nu alegem o casa care ne face sa simtim o anumita energie buna imediat dupa ce am vazut atatea altele care nu ne-au dat un astfel de sentiment?

Deci, este logic in acest punct de vedere sa fim de acord cu faptul ca toti transportam o anumita energie - atat a noastra, cat si resturi din energia celorlalti. Si aceasta energie o tinem in jurul nostru si in casa noastra in fiecare zi. Aceasta energie nu este intotdeauna atat de pozitiva pe cat am dori si, in timp, se poate acumula si stagna, ceea ce poate duce la stari de proasta dispozitie, un sentiment de blocare si chiar poate provoca discutii si probleme de comunicare cu cei cu care locuiti.

In timp ce fumigatia cu salvie alba este ideala pentru curatarea aerului la nivel energetic, are si alte cateva utilizari practice. Elibereaza ioni negativi care lupta impotriva unor lucruri precum praful si poluarea. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca poate elimina 94% din bacterii (pana la 24 de ore), motiv pentru care este minunat de utilizat atunci cand nu va simtiti prea bine.

Si, nu exista o modalitate absolut corecta sau gresita de a va curata astfel casa. Va puteti crea propriul ritual de fumigatie si poate fi la fel de spiritual si intens precum un ritual deja testat de altii. Oricum, fumigatia cu salvie este un ritual foarte calmant si asa ca va recomandam sa incercati sa va oferiti cel putin 15-20 de minute pentru a va bucura de el.

Deci, de ce aveti nevoie?

Baghete de salvie: cautati salvie alba californiana de la magainul e-palosanto. Calitatea acesteia este extraordinara. De asemenea, tot de aici puteti alege si salvie albastra, neagra, rosie sau baghete de salvie ce au in compozitie si alte elemente (pin, tamaie etc.)

Recipient ignifug: un castron sau farfurie din ceramica care nu va deranjeaza daca va deveni putin colorat si este 100% ignifug.

Lumanare / chibrituri: in general, ritualurile spun ca este mai bine sa aprindeti bagheta cu o lumanare, dar puteti sa o aprindeti prin orice mijloace.

Mod de stingere: Folositi nisip, pamant sau pur si simplu apasati batul in recipientul ignifug pana cand acesta a fost stins.

Stabiliti ceea ce va doriti inainte de a incepe, ceva simplu de genul „Va rog sa-mi curatati casa de orice energie negativa”  sau ceva asemanator functioneaza foarte bine. De asemenea, puteti spune o rugaciune sau o incantatie proprie. De fapt, puteti spune orice este benefic si va face sa va simtiti bine.

Cum incepeti?

Deschideti cateva ferestre si usi pentru a facilita ca orice energie negativa sa paraseasca cu usurinta incaperea. Aprindeti-va bagheta de salvie peste vasul ignifug pana cand apare o flacara mica. Tinand salvia peste bol, suflati usor in flacara pana se stinge. Salvia va fumiga usor ca tamaia. Amintiti-va ca fumul este cel care face treaba, astfel incat batul nu trebuie sa ramana aprins.

Mergeti in jurul casei in sensul acelor de ceasornic, folosind cu atentie mainile sau o pana pentru a imprastia fumul in toate zonele interioare. Includeti toate spatiile mici care colecteaza energie negativa precum colturile, ferestrele si usile. De asemenea, este bine sa deschideti dulapuri si sertare, deoarece acestea pot detine si energie stagnanta.

Amintiti-va ca obiectivul este sa permiteti unei cantitati mici de fum sa se imprastie prin incapere si nu este nevoie sa creati un nor gros de fum! S-ar putea sa trebuiasca sa reaprindeti batul de salvie pentru a-l folosi in jurul intregii case. Pur si simplu, reaprindeti salvia peste vasul ignifug si suflati usor fumul ca inainte. Apoi continuati unde ati ramas.

Exista persoane care cred ca batul de salvie ar trebui lasat mai degraba sa mocneasca decat sa se stinga - acest lucru ar trebui facut numai daca puteti ramane in acel spatiu in timp ce arde. In caz contrar, stingeti focul apasand usor bagheta pe pamant, nisip sau in vas. Nu lasati niciodata un bat de salvie aprins nesupravegheat.

Cat de des puteti face acest ritual?

Fumigatia cu salvie alba se poate face oricand doriti, nu este nevoie sa asteptati o anumita zi sau ciclu lunar. Sunt persoane care folosesc salvia alba zilnic, dar si saptamanal sau lunar este bine. La fel ca totul in viata, aveti incredere in intuitie si nu puteti gresi. Bucurati-va!