Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și gospodinele deja încep să se gândească la ce bunătăți să pregătească pentru musafirii. Friptura, sarmalele, salata de boeuf și alte mâncăruri specifice sărbătorilor nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Aceste feluri de mâncare sunt foarte gustoase și sățioase, însă sunt destul de bogate în calorii și pot pica destul de greu la stomac.
O mulțime de mâncăruri tradiționale necesită în componența sa maioneză.
Iată cum să faci acasă cea mai bună maioneză dietetică într-un timp foarte scurt:
Maioneză dietetică fără ulei
Ingrediente: 3 ouă fierte, 2 linguri de muștar, 10 linguri de brânză de vaci, sare și piper.
Mod de preparare: Se fierb cele trei ouă până devin tari, apoi se taie pe jumătate și se elimină gălbenușul.
Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de porc la cuptor? Invitații vor fi uimiți de cât este de delicioasă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Maioneză vegană
Maioneza vegană este potrivită atât pentru persoanele care nu consumă produse cu proveniență animală cât și pentru cele care țin post sau chiar și pentru persoanele care își doresc să slăbească.
Ingrediente: 2 avocado, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 linguri de zeamă de lămâie, 2 linguri de apă, 1 linguriță de muștar, sare și piper.
Mod de preparare: Se curăță avocado și se îndepărtează sâmburele, apoi se taie în cubulețe mici și se adaugă în blender. Se amestecă până se omogenizează și devine o pastă cremoasă de culoare verde. Se amestecă separat uleiul, zeama de lămâie și apa, și se adaugă compoziția în blender. Se adaugă sare și piper după gust.
Maioneză fără ulei cu puține calorii
Ingrediente: 1 gălbenuș de ou fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 lingură de muștar simplu, 4/5 linguri de brânză de vacă, sare și piper.
Mod de preparare: Se fierbe foarte bine un ou până acesta devine tare. După ce s-a fiert, se taie oul, se scoate gălbenușul și se pisează cu o furculiță. Peste gălbenușul fiert se adaugă gălbenușul crud și muștarul. Toate acestea se amestecă la blender la viteză maximă. După ce compoziția se omogenizează se adaugă treptat brânza de vaci, micșorând viteza mixerului la viteză medie. Se adaugă sare și piper după gust.
Citeste si: Prajituri de Craciun. 5 retete de prajituri festive delicioase