Probabil ai uitat sa faci un pas cheie in pregatirea ei, pas pe care nu multa lume il stie. Citeste cu atentie pasii de mai jos, daca ii aplici iti va iesi o varza murata moale, cu un gust extraordinar:
1. Alege o varza cu foi subtiri, de dimensiune medie. Se va face mai rapid si va fi mai moale la final;
2. Fiecare varza pe care o pui la murat trebuie spalata bine si scobita de cotor; in locul lui umple spatiul ramas cu sare;
3. In butoi sau in vasul in care le vei lasa la murat aranjarea se face in felul urmator: un rand de varza, un rand de sare grunjoasa;
4. La final, deasupra lor, adauga hrean, foi de dafin si o gutuie taiata, acestea vor da un gust deosebit; ulterior acopera vasul;
5. Pasul de care nu multa lume stie: o data la 3 zile descopera vasul, completeaza cu apa proaspata si, cu ajutorul unui furtun sau al unei tevi, sufla aer in butoi de mai multe ori;
6. Dupa o luna varza s-a murat si este numai buna de consumat.