Cum sa faci ca sa nu se mai ofileasca orhideea la scurt timp dupa ce o cumperi! Greseala pe care multa lume o face

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 sep 2018, 14:36

Cu siguranta multi dintre voi, atunci cand ati cumparat o orhidee, v-ati confruntat cu ofilirea acesteia intr-un timp extrem de scurt.

Foarte multa lume evita sa cumpere aceste plante deoarece exista preconceptia ca sunt extrem de greu de ingrijit. Nimic mai fals!

Exista un truc simplu si eficient cu ajutorul caruia orhideele nu se vor mai ofili. Ba mai mult, vor inflori extrem de des si vor infrumuseta camera in care sunt asezate.

Este vorba despre felul in care sunt intretinute aceste plante. Pentru a se dezvolta, orhideele nu trebuie udate, ci scufundate intr-un vas mare cu apa, pentru hidratare.

Ghiveciul in care vin se tine timp de 20 de minute in apa dupa care se lasa la scurs. Acest procedeu trebuie repetat o singura data pe saptamana.

Este foarte important ca orhideea sa nu fie scoasa din ghiveciul in care se vinde. Orhideea nu are nevoie de pamant, ci de un substrat special format din scoarta de copac.

Pentru a stimula inflorirea, in momentul in care se efectueaza procedeul scufundarii se poate adauga o substanta speciala care se gaseste in majoritatea florariilor.

 

Taguri: