Cum să faci cea mai bună ciorbă de burtă pentru sărbătorile de iarnă

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 23 dec 2021, 10:01
Cea mai buna ciorbă de burtă

Ciorba de burtă este un preparat iubit de români în perioada sărbătorilor de iarnă , însă sunt foarte importanţi paşii pe care îi urmezi în realizarea acestei delicatese.

Reţeta de ciorbă de burtă este foarte uşoră, se poate adapta în funcţie de gusturile fiecărei familii.

De asemenea, există un principiu, dacă ştii să faci această ciorbă este bună, dacă nu ştii să o faci, iese proastă.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara ciorba de burtă

În perioada sărbătorilor de iarnă, ciorba de burtă este unul dintre cele mai îndrăgite preparate.

Pentru a pregăti ciorbă de burtă ai nevoie de 2 kilograme de burtă prefiartă, curată şi congelată, oase de vită cu măduvă şi două picioare de porc. Aveţi nevoie şi de legume, morcovi, ceapă, ţelină, pătrunjel rădăcină, pătrunjel frunze şi usturoi.

Citeste si: Cum se face dulceața de ardei iute. Iată rețeta cea mai comună

Cum se prepară cea mai delicioasă ciorbă de burtă

Pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă de burtă trebuie să laşi burta la decongelat de seara până dimineaţa, picioarele de porc şi oasele se pun la fiert. Focul trebuie să fie mic pentru ca fierberea să fie de tip extractiv. 

După ce oasele şi picioarele au început să fiarbă, în oală, se pun legumele curaţate. Supa este cea mai importantă pentru ciorbă, mai importnată decât burta.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Toate ingredientele trebuie să stea la fiert 3 ore, timp în care presari sare în oală şi spumezi, dacă este cazul.

După toata perioada de fierbere supa se pune la strecurat şi mai apoi, se pune într-o oală, peste care se pune burta tăiată în fâşii, se adaugă o pastă făcută din 8 căţei de usturoi şi doi morcovi daţi prin răzătoare. Şi se pune din nou la fiert.

Ce trebuie să faci când ciorba de burtă este gata

După ce ciorba de burtă a fiert o oră la foc mic se pune peste ea oţet de la murături.

Este aromat şi mai puţin acid.

Apoi, drege ciorba cu un amestec făcut din 5-6 gălbenuşuri de ou la tempereatura camerei, se amestecă cu 300 de grame de smântână şi ciorbă din oală.

După cei ai pus dressing-ul în ciorbă opreşte focul şi lasă ciorba să se liniştească.

După preferinţe, se pune pătrunjel în farfurie, o lingură de smântână, mai mult oţet şi ardei iute.

Citeste si: Cum faci stufat de miel: reteta traditionala de stufat