Cum sa faci cea mai gustoasa zacusca pentru iarna

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 11 sep 2020, 13:15

Zacusca de vinete presupune putine munca, desi procesul pare complicat. Singurul lucru complicat este faptul ca se lucreaza cu cantitati mari de legume.

Aveti nevoie de 3 kg vinete coapte, curatate si scurse bine, 2 kg ardei si gogosari copti si curatati, 2 kg de ceapa, 3 litri de bulion, 500 de ml ulei de floarea-soarelui si sare după gust.

Ca sa fie mai gustoase, cu miros usor de fum, le faceti pe tablă sau gratar – dar merg bine si facute in cuptor.

Singura diferenta este ca vor fi mai inchise la culoare, dar amestecate in zacusca nu se vede.

Sa nu uitati sa intepati vinetele inainte de a le baga la cuptor. Riscati sa aveti foarte mult de curatat dupa.

Puneti uleiul la incins, puneti ceapa la calit, iar cand a gata puneti restul legumelor coapte si maruntite, impreuna cu builionul, Lasati la foc mic vreo 2-3 ore si potriviti de sare si de alte condimente. 

Este gata atunci cand devine lucioasa si uleiul se ridica deasupra. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.